BREAKING

5 ταινίες για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου που αξίζει να δεις

Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τη στιγμή που όλος ο πλανήτης παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα τους Δίδυμους Πύργους στην «καρδιά» της Αμερικής να καταρρέουν, μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Από τότε μέχρι σήμερα υπήρξαν αρκετά σενάρια για το τι πραγματικά συνέβη στο οικονομικό κέντρο των Η.Π.Α και ποια ήταν τα σκοτεινά κίνητρα που οδήγησαν στο θάνατο τόσων ανθρώπων. Ήταν επόμενο το συμβάν να εμπνεύσει όχι μόνο δεκάδες ντοκιμαντέρ αλλά και αρκετές ταινίες.

Δες, στη συνέχεια, 5 ταινίες εμπνευσμένες από την επίθεση που αξίζει να δεις

-Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά

Υπολογίζεται ότι τρεις χιλιάδες παιδιά έχασαν τους γονείς τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή τους. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Jonathan Safran Foer, το Extremely Loud and Incredibly Close αφηγείται την ιστορία ενός τέτοιου παιδιού. Ο εννιάχρονος Oskar Schell (Thomas Horn) και ο πατέρας του, Thomas (Tom Hanks), έχουν μια στενή σχέση.

-Ζωή από την αρχή

Χιλιάδες Αμερικανοί έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στις 9/11. Πώς αντιμετωπίζετε αυτό το είδος απώλειας; Στο Reign Over Me, ο σκηνοθέτης Mike Binder εξερευνά αυτό το ερώτημα μέσα από τη φανταστική ιστορία του Charlie Fineman (Adam Sandler). Η ζωή του ήρωα καταρρέει γύρω του όταν η γυναίκα και οι τρεις κόρες του πεθαίνουν στην κατάρρευση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Πέντε χρόνια αργότερα, συναντά τον πρώην συγκάτοικό του από την οδοντιατρική σχολή, Alan Johnson (Don Cheadle).

-The Report

Στον απόηχο της 9/11, η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους στράφηκε σε «ενισχυμένες τεχνικές ανάκρισης» για να αποσπάσει πληροφορίες από πραγματικούς ή ύποπτους τρομοκράτες. Μετά τη διαρροή ειδήσεων ότι η CIA είχε καταστρέψει κασέτες της έρευνας υψηλού επιπέδου πρακτόρων της Αλ Κάιντα για να καλύψει περιπτώσεις βασανιστηρίων, η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας ξεκίνησε έρευνα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία αυτής της προσπάθειας, η οποία ολοκληρώθηκε το 2014 με μια αναφορά 6.700 σελίδων, μεγάλο μέρος της οποίας παραμένει απόρρητο. Ο υπάλληλος της Γερουσίας Daniel Jones (Adam Driver) έχει ανατεθεί από τη γερουσιαστή Diane Feinstein (Annette Benning) να διερευνήσει την καταστροφή των βίντεο ανάκρισης.

-Worth 

Πόσο αξίζει μια ζωή; Ο δικηγόρος Kenneth Feinberg ανέλαβε να απαντήσει ακριβώς σε αυτή την ερώτηση για καθέναν από τους σχεδόν τρεις χιλιάδες ανθρώπους που πέθαναν στις 9/11. Δύο μήνες μετά τις επιθέσεις, διορίστηκε ειδικός προϊστάμενος του Ταμείου Αποζημίωσης Θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Η Sara Colangelo αφηγείται την ιστορία του πώς ο Feinberg κατά τη διάρκεια σχεδόν τριών ετών συνεργάστηκε με τις οικογένειες των θυμάτων για να διανείμει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Πολλές οικογένειες διαφώνησαν με τις αποφάσεις που πήρε και τον τρόπο με τον οποίο τις κοινοποίησε. Ο Michael Keaton έπαιξε τον Feinberg, ενώ ο Stanley Tucci έπαιξε τον Charles Wolf, του οποίου η γυναίκα πέθανε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και ο οποίος ηγήθηκε της αντιπολίτευσης στον Feinberg.

-Πτήση 93

Οι τρομοκράτες της 9/11 κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα. Τρεις από αυτούς χτύπησαν τους στόχους τους. Η τέταρτη, United Flight 93, συνετρίβη σε ένα χωράφι στο Shanksville της Πενσυλβάνια, αφού οι επιβάτες της πάλεψαν ηρωικά για να ανακτήσουν τον έλεγχο. Στο United 93, ο σκηνοθέτης Paul Greenglass αναδημιουργεί την ιστορία της καταδικασμένης πτήσης σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας ό, τι είναι γνωστό από την πορεία πτήσης, τις επικοινωνίες με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, τις τηλεφωνικές κλήσεις από τους επιβάτες στους αγαπημένους τους και τις συνεντεύξεις με τις οικογένειες του πληρώματος πτήσης και των επιβατών.

Διαβάστε επίσης:

Στο Netflix το Spiderman: No way Home - Πότε θα το δούμε στην Ελλάδα

0 Comment

Post a Comment

(required)
(required - never published nor shared)