16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    50 Χρόνια καινοτομίας Η Epson γιορτάζει την 50η επέτειο κυκλοφορίας του πρώτου της εκτυπωτή και την 25η επέτειο της τεχνολογίας βιντεοπροβολής 3LCD

    Micro piezo

    [ΔΤ]Η Epson γιορτάζει τα πενήντα χρόνια αφότου η εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φορά στον κόσμο εκτύπωση σε μικρογραφία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 1964. Το χρονόμετρο εκτυπωτής έγινε το πρώτο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλάζοντας την πορεία της ιστορίας. Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, η τεχνολογία 3LCD της Epson έφερε την επανάσταση στην αγορά των βιντεοπροβολέων, αποδίδοντας ζωντανές . Το χρονόμετρο εκτυνariation between the two AVE’ και καθαρές εικόνες για τους πλέον απαιτητικούς, καθιστώντας την Epson παγκόσμιο ηγέτη στους βιντεοπροβολείς, μια θέση που διατηρεί από το 2001[1].

    Η Epson είναι υπερήφανη παγκόσμια ηγέτης καινοτόμων τεχνολογιών.΄﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ηταιΤο χρονόμετρο εκτυνariation between the two AVE’ Αυτό έχει αναγνωριστεί έμπρακτα από το πλήθος των βραβείων που έχει λάβει. Η Epson έλαβε αναγνώριση στα Thomson Reuters 2013 Top 100 Global Innovator Awards, στην Ιαπωνία. Άλλα βραβεία περιλαμβάνουν το IEEE Corporate Innovation Recognition Award, πολυάριθμα βραβεία EISA και TIPA για προϊόντα απεικόνισης, και το BLI Pick of the Year 2014 για τον WorkForce DS-860. Στην Ιαπωνία, η Epson διαθέτει περισσότερες πατέντες από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία σε κατηγορίες σχετικές με εκτυπωτές, τεχνολογία inkjet, προβολείς, OLED και E-Paper[2].

    Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas, δηλώνει: «Είμαστε πολύ περήφανοι για την κληρονομιά και τη φήμη μας ως ηγέτης της παγκόσμιας καινοτομίας. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα προϊόντα της Epson, επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τεχνολογίες προκειμένου να παρέχουμε στους πελάτες μας μοναδική αξία. Η δέσμευσή μας είναι ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε κάτι που κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορεί να υπάρχει, και το οποίο να απαντά σε μια βασική ανάγκη που δεν έχει καλυφθεί και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τις ζωές των πελατών μας.»

    Η Epson είναι περήφανη για την ιστορία της, με αρκετές πρωτιές, δίνοντας ζωή σε καίριες και μοναδικές τεχνολογίες που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του κόσμου στον οποίο ζούμε σήμερα. Αυτές οι πρωτιές βασίζονται σε τρεις βασικές τεχνολογίες της Epson: εκτύπωση, βιντεοπροβολή και αισθητήρες.

    Στην αγορά των εκτυπωτών, το χρονόμετρο εκτυπωτής ακολουθήθηκε από την κυκλοφορία του EP-101 το 1968, του πρώτου και μικρότερου ψηφιακού εκτυπωτή στον κόσμο που έδωσε το όνομα του στην εταιρεία. Το 1994, η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο υψηλής ανάλυσης έγχρωμο εκτυπωτή inkjet – τον Epson Stylus Colour – καθιστώντας την εκτύπωση υψηλής ανάλυσης στο σπίτι, πιθανή για πρώτη φορά. Πιο πρόσφατα, οι καινοτομίες των προϊόντων που χρησιμοποιούν PrecisionCore — την πιο προηγμένη τεχνολογία μικροηλεκτρονικών κεφαλών εκτύπωσης της Epson — έχουν ενισχύσει τη μακροχρόνια φήμη της εταιρείας για την ποιότητα της παραγωγής, στις ταχύτητες που απαιτούνται για τη βιομηχανική και εμπορική εκτύπωση. Μια ολόκληρη νέα σειρά εκτυπωτών WorkForce με την τεχνολογία PrecisionCore κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2014, συμπεριλαμβανομένης της καινοτόμου σειράς WorkForce Pro RIPS (Σύστημα Αντικαθιστώμενων Μελανιών) που μπορεί να παρέχει αδιάλειπτη εκτύπωση έως 75.000 σελίδες. Η πρόσφατη κυκλοφορία του EcoTank, του πρώτου εκτυπωτή με ενσωματωμένα δοχεία μελάνης υψηλής χωρητικότητας που ξαναγεμίζουν, παρέχει ένα πλήρες νέο σύστημα εκτύπωσης, εξαλείφοντας την ανάγκη για την αντικατάσταση των δοχείων, ενώ προσφέρει εκτυπώσεις εξαιρετικά χαμηλού κόστους.

    Για 25 χρόνια, η τεχνολογία 3LCD της Epson έχει χρησιμοποιηθεί στους προβολείς της εταιρείας. Παρέχει εξίσου υψηλή απόδοση λευκής και έγχρωμης εικόνας (CLO), με έως και τρεις φορές φωτεινότερα χρώματα από τους DLP βιντεοπροβολείς μονού chip, με παρόμοια χαρακτηριστικά σε lumens[3]. Ήταν το 1989 όταν ο VPJ-700, ο πρώτος μικρού μεγέθους , υγρών κρυστάλλων, έγχρωμος βιντεοπροβολέας της Epson, «εισήγαγε» την τεχνολογία LCD, παρέχοντας φωτεινότερες και καλύτερα προβαλλόμενες εικόνες. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία βοήθησε να δημιουργηθεί η «κουλτούρα της παρουσίασης» που έχει γίνει απαραίτητη για τις επιχειρήσεις σήμερα. Εκτός αυτού, η πλήρης σειρά διαδραστικών βιντεοπροβολέων της Epson, έχει αποδειχθεί ιδανική για εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, επιτρέποντας σε δασκάλους και μαθητές να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εμπειρία εκμάθησης.

    Με τους αισθητήρες ως τον τρίτο τεχνολογικό πυλώνα της, η δέσμευση της Epson για την καινοτομία έχει οδηγήσει την εταιρεία να κάνει ένα βήμα προς νέες αναδυόμενες αγορές,  αναπτύσσοντας ένα πλήρες φάσμα τεχνολογιών που μπορούν να φορεθούν. Αυτό περιελάμβανε την κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσης των έξυπνων γυαλιών, Moverio BT-200 που διατίθεται από τον Ιούνιο σε επιλεγμένες αγορές, τα οποία «ξεκλειδώνουν» τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας. Επίσης, οι νέες αθλητικές οθόνες Runsense GPS και οι οθόνες Pulsense, που παρακολουθούν την δραστηριότητα του παλμού της καρδιάς, έχουν στόχο να φέρουν την επανάσταση στην παρακολούθηση δραστηριοτήτων, παρέχοντας μια νέα προσέγγιση στην προσπάθεια επίτευξης ενός υγιεινού τρόπου ζωής, φυσικής κατάστασης και ευημερίας ενώ θα διατεθούν τον Σεπτέμβριο σε επιλεγμένες αγορές.

    Όσο για το μέλλον, η Epson ήδη αναπτύσσει βιομηχανικούς, 3D εκτυπωτές πολλαπλών υλικών. Ο Πρόεδρος Minoru Usui, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε 3D εκτυπωτές που μπορεί θα βοηθήσουν στην επανάσταση του χώρου κατασκευής και παραγωγής. Αυτό σημαίνει τη δημιουργία τμημάτων με τη χρήση των μετάλλων με ακρίβεια χιλιοστού. Θέλουμε οι μηχανές μας να μπορούν να κάνουν τα πάντα». Καθώς θα χρειαστεί χρόνος για να τελειοποιηθεί η αυτή η τεχνολογία και τα υλικά, ο κ Usui αναμένει ότι η Epson θα παρουσιάσει το πρώτο βιομηχανικό 3D εκτυπωτή της, μέσα σε πέντε χρόνια.



    [1] Πηγή: Futuresource Consulting Ltd ΄

    [2] Με βάση τους δημοσιευμένους αριθμούς αιτήσεων για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε 20 χρόνια (1993-2013), σύμφωνα με την έρευνα της Epson.

    [3] Συγκριτικά με τους κορυφαίους βιντεοπροβολείς DLP ενός τσιπ για επιχειρήσεις και την εκπαίδευση, με βάση τα στοιχεία της NPD για το διάστημα από τον Ιούλιο του 2011 έως και τον Ιούνιο του 2012. Η φωτεινότητα των χρωμάτων (Απόδοση έγχρωμου φωτισμού) υπολογίζεται σύμφωνα με το IDMS 15.4.  Η φωτεινότητα των χρωμάτων ποικίλει ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.epson.gr/CLO

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles