20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    50 χρόνια χωρίς τη Marilyn Monroe, το sex symbol που πέρασε στη σφαίρα του μύθου

    Τις μέρες πριν τον θάνατό της, στις 5 Αυγούστου 1962 η Marilyn Monroe παρέμενε στο σπίτι της, κατά κύριο λόγο, καταναλώνοντας καλές ειδήσεις, κακές ειδήσεις και πολλά φάρμακα. Τα καλά νέα ήταν ότι η καριέρα της φαίνεται να πήγαινε καλά, καθώς είχε κλείσει μία πολύ καλή συμφωνία για δύο ταινίες με την 20th Century Fox. Τα κακά νέα ήταν ότι πάλευε όσο ποτέ άλλοτε με την κατάθλιψη, στα όρια της απελπισίας που την έφερε σε μία φάση εξάρτησης.

    Ηταν ευκολότερο για την Marilyn να μένει στο bungalow της και να δέχεται επισκέψεις από τον ψυχοθεραπευτή της, Ralph Greenson και τον φίλο της, Άγγλο ηθοποιό Peter Lawford. Τις πρώτες ώρες της 5ης Αυγούστου 1962, ο Δόκτορας Greenson, στο πελατολόγιο του οποίου βρισκόταν μορφές όπως ο Frank Sinatra και η Vivien Leigh, έφτασε στο σπίτι μετά από ένα αγχωμένο τηλεφώνημα από την οικιακή βοηθό της Monroe. Όταν κανείς δεν απάντησε στις επικλήσεις του, έξω από το υπνοδωμάτιο της Marilyn, πήγε από τα παράθυρα για να δει το γυμνό κορμί της ηθοποιού στο κρεβάτι. Ήταν 36 ετών.

    Στα 50 χρόνια που πέρασαν από τη νύχτα αυτή, η Marilyn πέρασε πέρα από τον μύθο, πέρα από την ρητορική, πέρα από την διασημότητα. Είναι ήδη η γυναίκα για την οποία έχουν γράψει οι περισσότεροι και ολοένα και περισσότερα νέα βιβλία βρίσκουν τα ράφια των βιβλιοπωλείων με το θέμα της. Κι όμως, ανάμεσα σε όλη την συνωμοσιολογία και την έρευνα, μέχρι τώρα, δεν έχει δοθεί μία πειστική εξήγηση για τον θάνατό της. Προφανώς, με μία ζωή τόσο χαοτική όσο της Monroe, θα ήταν απίθανο να είχε ένα «τακτοποιημένο» τέλος αλλά κάθε θεωρία που έχει εκφραστεί μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένης αυτής της υπερβολικής δόσης βαρβιτουργικών, είναι γεμάτη ερωτηματικά, αμφιβολίες και αντιπαραθέσεις.

    Δημοφιλέστερη είναι εκείνη της δολοφονίας από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς ήταν γνωστή η «σχέση» της με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ John Fitzgerald Kennedy, αλλά και τον αδελφό του Bob Kennedy, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ. Άλλωστε, ένα από τα πολλά πράγματα που έχουν μείνει στην ιστορία ήταν και η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Marilyn, στα γενέθλια του JFK στις 19 Μαΐου 1962, όταν του τραγούδησε το «Happy birthday Mr. President» που έχει αφήσει εποχή.

    Η Marilyn Monroe παντρεύτηκε 3 φορές αλλά οι σχέσεις που απαριθμούσε στην χαοτική ζωή της, μέχρι τα 36 περιλαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος από το star system της εποχής. Ο δεύτερος σύζυγός της, ο Joe DiMaggio, παίκτης του baseball, μέχρι και 20 χρόνια μετά τον θάνατό της, κανόνιζε να αποστέλλονται στην κρύπτη που ενταφιάστηκε, τριαντάφυλλα 3 φορές την εβδομάδα.

    Η Norma Jeane Baker, ή αλλιώς Marilyn Monroe, η πιο εικονική φιγούρα όλων των εποχών, αν δεν είχε πεθάνει σαν σήμερα στις 5 Αυγούστου 1962, θα ήταν 86 ετών.

    Πηγές: The Telegraph, Wikipedia, LIFE

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles