16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    52,1 εκατ. αποστολές smartphones για τη Samsung το Q2, 26 εκατ. για τα iPhone της Apple

    Σημαντικό προβάδισμα στην αγορά των smartphones έχει αυτή την περίοδο η Samsung, σύμφωνα με την Juniper Research, τουλάχιστον όσον αφορά τις αποστολές (shipments) που έχει πραγματοποιήσει η κορεατική εταιρεία κατά το 2ο τρίμηνο του 2012.

    H εταιρεία εκτιμά ότι η Samsung έχει αποστείλει 52.1 εκατ. smartphones, αριθμός διπλάσιος από αυτόν του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της, της Apple, που έχει 26 εκατ.

    Καθοριστικό ρόλο, φυσικά, στις εντυπωσιακές “επιδόσεις” της κορεατικής εταιρείας, κατά το τελευταίο τρίμηνο, έπαιξε η κυκλοφορία του Samsung Galaxy S III, το οποίο είχε 10 εκατ. πωλήσεις μέσα στον Ιούνιο. Αξίζει, βέβαια, να σημειώσουμε ότι τα shipments δεν ισοδυναμούν με πωλήσεις, δείχνουν ωστόσο την τάση όσον αφορά την “ζήτηση” αλλά και την επιτυχία ενός προϊόντος. Επιπλέον, πρέπει να αναφέρουμε ότι οι αναλυτές αναμένουν ότι η Apple θα μειώσει το “χάσμα” με την επικείμενη κυκλοφορία του νέου iPhone στις αρχές του φθινοπώρου.

    Όσον αφορά τις υπόλοιπες εταιρείες, την ίδια περίοδο (Q2) οι αποστολές της RIM (η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα) έφτασαν τα 7,4 εκατ, της Nokia τα 10,2 εκατ., ενώ της HTC τα 11,6 εκατ.

    Πηγή: CNET via Juniper Research

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles