12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    539 εκατ. δολάρια θα καταβάλει συνολικά η Samsung στην Apple γιατί αντέγραψε τη σχεδίαση των iPhone

    Ως αποτέλεσμα επταετούς νομικής μάχης, η Samsung πρέπει να καταβάλει συνολικά 539 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Apple. Έχει βρεθεί ότι οι παραβιάσεις είχαν συμβεί έως το 2012, αλλά διαφωνίες σχετικά με το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί προκάλεσαν τεράστιες καθυστερήσεις στην απόφαση. Η Samsung να σημειώσουμε ότι ήδη καταβάλει τα 399 εκατομμύρια δολάρια στην Apple για την παραβίαση.

    samsunglogo

    Οι συσκευές που κατηγορούνται ότι αντιγράφουν τις φιλοσοφίες σχεδίασης της Apple  περιλαμβάνουν κινητά τηλέφωνα και tablets της Samsung που κυκλοφόρησαν το 2010 και το 2011. Αν η ετυμηγορία γίνει δεκτή μετά την έφεση, τότε θα πρέπει να πληρώσουν 140 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον του ήδη καταβληθέντος ποσού.

    “Πιστεύουμε βαθιά στην αξία του σχεδιασμού”, σημειώνει η Apple σε μια δήλωση. “Αυτή η υπόθεση ξεπερνούσε πάντα τα χρήματα.”

    “Η σημερινή απόφαση είναι ενάντια σε μια ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου υπέρ της Samsung σχετικά με το εύρος των ζημιών που αφορούν τις ευρεσιτεχνίες σχεδιασμού”, σημειώνει η Samsung στη δήλωσή της. “Θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές για να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα που δε θα εμποδίσει τη δημιουργικότητα και τον θεμιτό ανταγωνισμό για όλες τις εταιρείες και τους καταναλωτές”.

    Η ετυμηγορία έρχεται μετά την ανακοίνωση της Apple ότι ζητούσε αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων. Η κριτική επιτροπή αποφάσισε ότι θα καταβληθούν 533,3 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού, ενώ επιπλέον 5,3 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν για παραβιάσεις utility patents.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles