15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    6 εκατ. ευρώ για ώθηση των κυπριακών επιχειρήσεων στους τομείς της Έρευνας και Ανάπτυξης

    Στην περαιτέρω ενίσχυση του οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου, στοχεύουν οι δύο νέες προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού €6 εκατ., για ενίσχυση των κυπριακών επιχειρήσεων, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

    Οι εν λόγω προσκλήσεις εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» του ΙδΕΚ και απευθύνονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες κυπριακές επιχειρήσεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν νέα ή ουσιαστικά βελτιωμένα προϊόντα, υπηρεσίες ή μεθόδους παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται σε €200.000.

    Απώτερος σκοπός του Προγράμματος είναι η εντατικοποίηση της συμμετοχής των κυπριακών επιχειρήσεων σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, και με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας μεγαλύτερου αριθμού επιχειρήσεων να καινοτομούν, θα διατεθεί προϋπολογισμός ύψους  €1 εκατ. σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν προηγουμένως υποβάλει προτάσεις ως Ανάδοχοι Φορείς στο ΙδΕΚ στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Ε&Κ του Ιδρύματος.

    Η υποβολή προτάσεων γίνεται μέσω της πύλης IRIS του ΙδΕΚ και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 24η Απριλίου 2023 και ώρα 13:00. Σημειώνεται ότι οι προσκλήσεις χρηματοδοτούνται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Next Generation EU.

    Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.research.org.cy.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles