17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι έξι παίκτες που πρέπει να προσέξετε στο Euro 2012

    Το Euro 2012 ξεκινά αύριο και όλοι θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στους ακριβοπληρωμένους αστέρες των μεγάλων Εθνικών ομάδων της Ευρώπης. Ποιος είπε όμως ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξαντλείται στον Rooney, τον Ronaldo και τον Neuer; Κατά το «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια», υπάρχουν και άλλοι παίκτες, κάποιοι λιγότερο γνωστοί αλλά εξίσου ταλαντούχοι, νέοι και ελπιδοφόροι που προβάλλουν αυτή τη στιγμή ως τα ανατέλλοντα αστέρια της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής σκηνής.

    Δείτε τους έξι τέτοιους «παικταράδες» στους οποίους θα πρέπει να έχετε «καρφωμένα» τα μάτια σας καθ’ όλη τη διάρκεια του Euro:

    • Christian Eriksen – Ο μαέστρος της Δανίας
      Οι Δανοί έχουν βρει στο πρόσωπο του Eriksen τον νέο Michael Laudrup. Τεχνίτης μέσος που χρησιμοποιεί με την ίδια άνεση και τα δύο του πόδια, ξέρει να οργανώνει άριστα το παιχνίδι και να μοιράζει τη μπάλα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Στον Ajax τον έχουν σαν βασιλιά και παρά τα 20 χρόνια του θεωρείται από τους πλέον έμπειρους παίκτες για την ομάδα και τη χώρα του.
    • Robert Lewandowski – Ο Πολωνός ήρωας
      Αν η Dortmund οφείλει τη φοβερή της πορεία την τελευταία διετία στη Bundesliga σε κάποιον παίκτη… περισσότερο απ’ ότι στους υπόλοιπους, τότε αυτός είναι αδιαμφισβήτητα ο Robert Lewandowski. Οι Πολωνοί ελπίζουν να συνεχίσει την καταπληκτική του σεζόν (με τα 22 γκολ σε 34 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα) ώστε να τους οδηγήσει σε… εντός έδρας επιτυχίες.
    • Mats Hummels – Ο βράχος της Γερμανίας
      Στην Εθνική Γερμανίας υπάρχουν οι προβεβλημένοι αστέρες, εκείνοι που είναι γνωστοί σε όλη την Ευρώπη και αποτελούν παράλληλα διακαή πόθο κάθε μεγάλου συλλόγου, και εκείνοι που μόλις τώρα κάνουν το όνομά τους. Στους δεύτερους ανήκει και ο Mats Hummels, της Dortmund. Ολοκληρωμένος σέντερ μπακ στα 23 του χρόνια, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει τον έναν εκ των δύο κεντρικών αμυντικών της Γερμανίας. Θα μας απασχολήσει πάντως για χρόνια…
    • Mario Balotelli – Η ιταλική δύναμη
      Οι Ιταλοί μπορεί να θεωρούνται «μάστορες της άμυνας και της τακτικής» [η λέξη «κατενάτσιο» (σ.σ. catenaccio) εξ’ άλλου είναι ιταλική και σημαίνει «σύρτης»], ωστόσο ανέκαθεν είχαν στο ρόστερ τους σπουδαίους επιθετικούς. Φέτος στη «Squadra Azzura» παρουσιάζεται μια σχετική λειψανδρία αφού ο μόνος αξιόμαχος και συνάμα αξιόπιστος φορ είναι ο Mario Balotelli. Ε, θέλοντας και μη θα λάμψει…
    • Alex Oxlade – Chamberlain: Ο Άγγλος δαίμονας
      Τον πιτσιρικά μεσοεπιθετικό τον πρωτομάθαμε στην Ελλάδα σε εκείνον τον αγώνα της Arsenal με τον Ολυμπιακό όταν είχε αναστατώσει την άμυνα της ελληνικής ομάδας προερχόμενος από τον πάγκο. Λίγους μήνες αργότερα ο Alex Oxlade – Chamberlain συμπεριελήφθη στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας και ως άλλος Theo Walcott ελπίζει να καθιερωθεί. Ταχύτατος και ντελικάτος, έχει τεράστιο θράσος και ταλέντο.
    • Karim Benzema – Η γαλλική φινέτσα
      Το κενό που άφησε ο Thierry Henry στην επίθεση των «Tricolor» ήταν δυσαναπλήρωτο. Μέχρι που πήγε στη Real o Jose Mourinho. Ο Πορτογάλος προπονητής δούλεψε πολύ με τον Karim Benzema που στο μεταξύ είχε πάρει μεταγραφή εκεί από τη Lyon μεταμορφώνοντάς τον σε έναν πλήρη και δυναμικό σέντερ φορ. Η εξέλιξη του Benzema την τελευταία διετία υπήρξε αλματώδης και βέβαια οι Γάλλοι δεν βγήκαν χαμένοι.

    Πηγή: ITV

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles