16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    600 ακριβά smartphones εκλάπησαν κατά την μεταφορά τους στη Κύπρο: Δείτε την λίστα των IMEI για νη μην πέσετε στην παγίδα επιτηδείων

    Samsung Galaxy J7 (2016) and Galaxy J5 (2016)

    Μεγάλη ποσότητα κινητών τηλεφώνων μάρκας Samsung, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 100 χιλιάδες ευρώ, «έκαναν φτερά» κατά την μεταφορά τους από χώρα του εξωτερικού από όπου και φορτώθηκαν με προορισμό την Κύπρο.

    Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη φόρτωση περιελάμβανε εξακόσια ακριβά smartsphones μάρκας Samsung (200 τεμάχια Samsung J730 DS Black, 200 τεμ. Samsung J730 DS Gold, 100 τεμ. A520 black και 100τεμ. A520 gold) τα οποία άνηκαν στη κυπριακή εταιρεία J and D Golden Union Enterprises LTD (MEGATEL) που δραστηριοποιείται στη διανομή κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ στη Κύπρο, καθώς αφορούσαν παραγγελία της συγκεκριμένης εταιρείας σε προμηθευτή του εξωτερικού με τον οποίο συνεργάζεται. Η παραλαβή και μεταφορά των 600 αυτών smartsphones από το εξωτερικό προς Κύπρο, είχε ανατεθεί στην εταιρεία ταχυμεταφορών TNT express, η όποια ωστόσο, δεν παρέδωσε ποτέ τα προϊόντα αυτά στον παραλήπτη τους, που ήταν η εταιρεία MEGATEL.

    Έπειτα από σχετικές έρευνες που διεξήχθησαν, εκτιμάται πως μέρος η ακόμη και το σύνολο των  κινητών που έχουν κλαπεί, ενδεχομένως να έχουν προωθηθεί για πώληση σε πολύ χαμηλές τιμές στη «μαύρη αγορά» τόσο στη Κύπρο όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ήδη, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, ότι μέρος από τις κλεμμένες συσκευές διοχετεύτηκε στην Ελληνική αγορά , καθώς ορισμένες συσκευές δείχνουν να έχουν ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα.

    Δεδομένου ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να μπλοκάρουν μόνιμα τα κινητά που έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα – αρκεί να δηλωθεί ο σειριακός αριθμός IMEI της συσκευής- συστήνεται στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προβαίνουν σε αγορά κινητού τηλέφωνου (είτε μέσω διαδικτύου είτε από φυσικά καταστήματα).

    Το digitallife.com.cy – με στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές – να μην πέσουν στην παγίδα των επιτηδείων, οι οποίοι με δέλεαρ την πολύ χαμηλή τιμή, εξαπατούν το κοινό και διοχετεύουν στην αγορά τέτοιες κλεμμένες συσκευές – παραθέτει και προτρέπει τους καταναλωτές να συμβουλευτούν τον πινάκα με τους σειριακούς αριθμούς όλων των πιο πάνω κλεμμένων συσκευών πατώντας εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles