19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ποτέ μην αφήνεις ένα 7χρόνο “μόνο” του με ένα iPad… Γιατί μπορεί να ξοδέψει 5.000$ σε online αγορές στο Jurassic World!

    Είναι γνωστό ότι τα σημερινά παιδιά μεγαλώνουν με την νέα τεχνολογία, καθώς από βρεφική ηλικία ακόμη εντυπωσιάζονται από τις “touch” δυνατότητες των smartphones και tablets. Ωστόσο, καλό θα ήταν οι γονείς να ρίχνουν πάντοτε μία ματιά στα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, καθώς μπορεί και να τινάξουν τον προϋπολογισμό της οικογένειας στον… αέρα! Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο 7χρονός Faisall Shugaa, ο οποίος θέλησε να κάνει ένα “χριστουγεννιάτικο” δώρο στους δικούς του, το οποίο αντιστοιχεί σε… 5.000$! Ο μικρός χωρίς να το καταλάβει ξόδεψε το προαναφερθέν ποσό σε microtransactions στο γνωστό mobile game Jurassic World, το χρονικό διάστημα από τις 13 έως τις 18 Δεκεμβρίου ανεβάζοντας έτσι την πίεση στους γονείς του…

    Jurassic World 3

    Από ότι φαίνεται, ο μικρός με κάποιο τρόπο κατάφερε να χρησιμοποιήσει το Apple ID και το password του πατέρα του, κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει on-line αγορές στο Jurassic World οι οποίες έφτασαν το ποσό των 5.000$! Ενδεικτικό είναι ότι το νεαρό αγόρι κατάφερε μέσα σε μόλις μία ώρα να πραγματοποιήσει 65 microtransactions, οι οποίες αντιστοιχούν στο ποσό των 2.000$! Ο πατέρας του μικρού ανακάλυψε τυχαία τι συνέβαινε όταν επιχείρησε να πραγματοποιήσει μία αγορά μέσω ενός προμηθευτή για την δουλειά του, καθώς διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει καμία συναλλαγή με την πιστωτική του κάρτα! Όταν επικοινώνησε με την τράπεζα, οι υπεύθυνοι της τον παρέπεμψαν με το ειδικό τμήμα που αναλαμβάνει τις τραπεζικές απάτες και εκεί κατάφερε να βγάλει άκρη όταν τον ενημέρωσαν για τις συναλλαγές που είχαν γίνει! Ο ίδιος φυσικά τρελάθηκε και στράφηκε εναντίον της Apple, καθώς τόνισε ότι είναι 32 ετών και θα έπρεπε να τον είχαν ενημερώσει μέσω e-mail όταν έβλεπαν να πραγματοποιούνται οι συγκεκριμένες αγορές στο Jurassic World, ισχυριζόμενος ότι ένας ενήλικος δεν θα αγόραζε ποτέ δεινοσαύρους και άλλα virtual αντικείμενα.

    iPad-iOS-7-App-Store-001

    Το θετικό είναι ότι η ιστορία αυτή είχε τελικά happy end, καθώς ο άτυχος μπαμπάς κατάφερε να αποζημιωθεί και να πάρει τα λεφτά του πίσω, ωστόσο κάτι μας λέει ότι ο μικρός Faisall μάλλον δεν θα είδε και πολλά δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο του δέντρο φέτος… Όπως και να ‘χει, καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα όταν δίνουμε το iPad ή το smartphone μας στους νεαρούς φίλους της mobile τεχνολογίας και αυτό να γίνεται πάντα με την επίβλεψη μας, έτσι ώστε να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles