18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    700.000 μίλια έχει «γράψει» το «αυτόματο» αυτοκίνητο της Google!

    Η Google ανακοίνωσε μετά χαράς ότι τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Self-Driving Car project της έχουν πλέον «ξεπεράσει» τα 700.000 μίλια (τουτέστιν 1,13 εκατ. χιλιόμετρα… ή αν προτιμάς 28 φορές την περίμετρο της Γης) στους δρόμους βελτιώνοντας ολοένα και περισσότερο την οδηγική τους συμπεριφορά.

    google-self-driving-car

    Σύμφωνα με τη Google, τα οχήματά της μπορούν να λειτουργήσουν άψογα σε ένα ιδανικό περιβάλλον, ωστόσο η εταιρεία όπως διευκρίνισε, ψάχνει διαρκώς ευκαιρίες για να τα θέσει αντιμέτωπα με πιο δύσκολες και σύνθετες καταστάσεις. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, τα αυτοκίνητα της Google δημιουργούν μια βάση δεδομένων από την οποία αντλούν πληροφορίες ανάλογα με την εκάστοτε κατάσταση. Η εταιρεία έχει «μάθει» τα έξυπνα αμάξια της της να αναγνωρίζουν τα φανάρια στους δρόμους και τους κώνους της τροχαίας, να κρατούν τις αποστάσεις τους από προπορευόμενα οχήματα, να περνούν διαβάσεις τρένων με πλήρη ασφάλεια, ακόμα και να αλλάζουν μόνα τους λωρίδες!

    «Και με τους πεζούς; Τι γίνεται με τους πάντα απρόβλεπτους πεζούς», θα αναρωτηθείς εσύ. «Αυτό που μοιάζει χαοτικό και τυχαίο σε έναν δρόμο για το ανθρώπινο μάτι, μπορεί να είναι απόλυτα προβλέψιμο για έναν υπολογιστή», απαντά η Google καθώς τα αυτοκίνητά της αναγνωρίζουν τους πεζούς και τους ποδηλάτες και «διαβάζοντας» τις κινήσεις του σώματός τους, είναι σε θέση να προβλέψουν την πορεία του και να ανταποκριθούν ακόμα και σε τυχόν απότομες κινήσεις του, ακόμα και τη νύχτα και μάλιστα 360 μοίρες γύρω τους.

    Οι δοκιμές της Google γίνονται στα πέριξ της τοποθεσίας Mountain View της California, εκεί δηλαδή που έχει και τις εγκαταστάσεις της η Google. Με την ανάπτυξη του εν λόγω project, η εταιρεία στοχεύει στην προσφορά μιας καλύτερης εμπειρίας πλοήγησης μέσω του software της.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles