12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    751 εκατομμύρια είναι οι mobile users στο Facebook!

    Ως εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, το Facebook ανακοίνωσε εχθές το βράδυ τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013 που είναι μεν ενδιαφέροντα, αλλά δεν είναι τόσο ενδιαφέροντα όσο οι αριθμοί των χρηστών του που παρουσίασε.

    colorfoul crowd

    Ας δούμε τους πιο σημαντικούς:

    • 1,11 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες κάθε μήνα
    • Από αυτούς, 665 εκατομμύρια μπαίνουν καθημερινά στο Facebook
    • Και 751 εκατομμύρια, είναι πια οι μηνιαίοι χρήστες που χρησιμοποιούν το Facebook από τις κινητές τους συσκευές.

    Δύο είναι τα ποσοστά που ενδιαφέρουν τους στατιστικολόγους. Το ένα είναι το ποσοστό της αύξησης αυτών των αριθμών σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Το δεύτερο είναι ο ρυθμός αύξησης μέσα στα χρόνια. Ο ρυθμός αύξησης, δηλαδή, πόσο γρήγορα αυξάνει τους χρήστες του το κοινωνικό δίκτυο, έχει φυσικά «χαμηλώσει» σε σχέση με τους φρενήρεις ρυθμούς που είχε τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι να φτάσει στον εκπληκτικό αριθμό των 1,11 δισεκατομμύρια χρηστών.

    Αυτό που «παινεύεται» όμως το Facebook και το κάνει ακόμα κυρίαρχο είναι η αύξηση κατά 54% του αριθμού χρηστών που έχουν πρόσβαση σε αυτό μέσω των κινητών τους συσκευών.

    Αυτό σημαίνει πως το Facebook παραμένει να είναι μία από τις πρώτες επιλογές όλων εκείνων που υιοθετούν τις έξυπνες και κινητές συσκευές, είτε είναι smartphone, είτε tablet.

    Κι αν θέλετε να μιλήσουμε για τα έσοδα αυτής της δωρεάν υπηρεσίας που χρησιμοποιούμε σχεδόν όλοι; 1,458 δις δολάρια ήταν τα έσοδά της για το τρίμηνο που πέρασε, με άνοδο, σε σχέση με το προηγούμενο, 30%.

    Πράγμα που σημαίνει πως το Facebook ακόμα, «καλά κρατεί» στον χώρο των social media, αντίθετα με τις προβλέψεις που ήθελαν ένα τεράστιο αριθμό χρηστών να το έχουν εγκαταλείψει. Δεν το έχουν εγκαταλείψει. Ακόμα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles