21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    8BitDo SN30 Pro+ Controller Review: «Υψηλές επιδόσεις με… άρωμα νοσταλγίας»!

    Το χειριστήριο είναι το «όπλο» κάθε gamer και ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια του, για αυτό θα πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση, με εργονομικό σχεδιασμό και συγχρόνως λειτουργικό… 8BitDo πρόκειται για μια εταιρεία, η οποία ανήκει ανάμεσα στις πιο αγαπητές για τους gamers ειδικά που λατρεύουν τα gamepads που διαθέτουν ένα ξεχωριστό… άρωμα νοσταλγίας, θυμίζοντας τις παλιές χρυσές εποχές του gaming στα 80s και στα 90s! Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το SN30 Pro+ και να νιώσουμε σαν gamers-ταξιδιώτες του χθες στο… σήμερα!

     

    Κάτι μεταξύ SNES controller και… DualShock 4!

    Η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει το SN30 Pro+ της 8BitDo είναι ότι διαθέτει ένα πολύ ιδιαίτερο design, καθώς μοιάζει σα να συνενώνει δύο κόσμους… Από τη μία θυμίζει έντονα το gamepad του SNES και από την άλλη έχει πολλά στοιχεία που παραπέμπουν σε πιο «μοντέρνα» controllers όπως για παράδειγμα είναι το DualShock 4 controller της Sony.

    Η 8BitDo το περιγράφει ως ένα μοντέρνο wireless Bluetooth controller (συνδέεται και με USB καλώδιο) που σέβεται τα… «κλασικά» χειριστήρια που χρησιμοποιούσαν οι gamers στην περίοδο των 8 και 16-bit, αλλά παράλληλα είναι αρκετά «μοντέρνο» για να σηκώσει το ειδικό βάρος όλων των σύγχρονων παιχνιδιών. Και πράγματι, το SN30 Pro+ δεν απογοητεύει, προσφέροντας στους gamers δύο αναλογικούς μοχλούς, ένα D-PAD (σταυρός), δύο ζεύγη από triggersStartSelectHome και Star (Capture) Buttons. Στο επάνω μέρος βρίσκεται τοποθετημένο ένα μικρό Bluetooth pairing button, δίπλα σε μία USB-C port (για φόρτιση). Επιπλέον, 4 LEDs βρίσκονται στο κάτω τμήμα, ανάμεσα στις βάσεις των αναλογικών μοχλών.

    Σε γενικές γραμμές, τα triggers θυμίζουν έντονα το DualShock 4, αν και είναι ελαφρώς πιο στενά και λίγο μακρύτερα σε σύγκριση με το SN30 Pro που είμαι το μεγάλο αδελφάκι του SN30 Pro+. Η πρόταση της 8BitDo μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με Nintendo Switch, PC, Mac, Android και iOS συσκευές, ακόμη και Raspberry Pi. Με δυνατότητα vibration, 6-axis motion sensorturbo function με τη μπαταρία του μάλιστα να διαρκεί κοντά στις 20 ώρες ύστερά από πλήρη φόρτιση 4 ωρών και με ελάχιστο βάρος (ζυγίζει κοντά στα 220 γραμμάρια), είναι εμφανές ότι η πρόταση της 8BitDo τα έχει όλα και… συμφέρει! Το ζητούμενο βέβαια είναι το τι μπορεί να προσφέρει “in action”…

    To the… test!

    Το SN30 Pro+ διαπιστώσαμε ότι συνεργάζεται άψογα με διαφορετικά games που ανήκουν σε διαφορετικά genres. Το μυστικό της επιτυχίας του έγκειται στα άκρως responsive controls, στο δυναμικό grip (όπου πραγματικά είναι εξαιρετικά σταθερό), αλλά και στην ιδιαιτέρως προσεγμένη θέση που βρίσκονται τα διάφορα triggers και buttons. To D-Pad βγάζει την σωστή αίσθηση ακριβείας που αποτελεί επιτακτική ανάγκη για κάθε gamer, ενώ οι αναλογικοί μοχλοί διακρίνονται για την στιβαρότητα και την ελαστικότητα τους. Τα δε vibration motors παράγουν εξαιρετικό αποτέλεσμα, μεταδίδοντας την αίσθηση της δράσης που συμβαίνει στην οθόνη κατευθείαν στα χέρια του χρήστη του.

    Το team της 8BitDo έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, σχεδιάζοντας ένα gamepad το οποίο προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο σε κάθε χρήστη, ανεξαρτήτως της gaming platform στην οποία παίζει! Η ύπαρξη του Ultimate software προσφέρει μοναδικά customization options δίνοντας τη δυνατότητα στον gamer να προσαρμόσει το χειριστήριο σύμφωνα με τις ανάγκες του. Με δυνατότητα για button mapping, ρύθμιση της ευαισθησίας των μοχλών και των trigger buttons, δημιουργία διαφορετικών controller profiles, απόλυτο έλεγχο στη βαθμίδα της δόνησης και τη δυνατότητα για τη δημιουργία macros με κάθε «πιθανό» συνδυασμό buttons, το 8BitDo SN30 Pro+ είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει και θα καλύψει τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών.

    The ideal… «weapon»!   

    Η 8BitDo συνεχίζει απλώς την εξαιρετική παράδοση που έχει ήδη δημιουργήσει με δεκάδες ακόμη προϊόντα της. Συνενώνοντας το παλιό με το νέο, είναι σίγουρο ότι το SN30 Pro+ πρόκειται να αποτελέσει ένα πραγματικά «ιδανικό» όπλο στα χέρια κάθε φανατικού gamer, προσφέροντας άνεσηευελιξίαλειτουργικότητα και μπόλικα customization options!

    Επίσημος Διανομέας της Black Dragon στη χώρα μας είναι η Conceptum Α.Ε.    

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles