16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η μετάδοση σήματος 8K ένα βήμα πιο… κοντά

    Το Μάιο του 2012, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας NHΚ της Ιαπωνίας είχε καταφέρει να μεταδώσει με επιτυχία σήμα 8K Super Hi-Vision, ανάλυσης 7680×4320 pixels, σε απόσταση 4.3 χιλιομέτρων, χρησιμοποιώντας συχνότητες UHF.

    sharp 8k tv

    Σήμερα, ωστόσο, ούτε δύο χρόνια αργότερα, ένα ακόμη πιο σημαντικό milestone, η μετάδοση 8K σήματος σε απόσταση που φτάνει τα 27 χιλιόμετρα, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε τέτοιου τύπου περιεχόμενο. Κι αυτό γιατί πρόκειται για την ίδια περίπου απόσταση που επιτυγχάνεται από τις ψηφιακές μεταδόσεις σήμερα στην Ιαπωνία.

    Το σήμα 8K Super Hi-Vision διαθέτει ανάλυση 16 φορές μεγαλύτερη απ’ ότι το SD και διπλάσια από το 4Κ.

    Και με τη βοήθεια των UHDTV 8K που έδωσαν το παρόν, μεταξύ άλλων, και στη CES 2014, αλλά και…. 8K cameras για τη λήψη περιεχομένου σε αυτή την σχεδόν… εξωπραγματική ανάλυση, οι Ιάπωνες ελπίζουν ότι το 2020 θα μπορέσουν να απολαύσουν σε 8K τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι υπόλοιποι μάλλον θα αργήσουμε λιγάκι περισσότερο, αλλά, σε κάθε περίπτωση, μας αρέσει να ενημερωνόμαστε για τις τεχνολογικές εξελίξεις, ακόμη κι αν καθυστερήσουν να φτάσουν στην “πόρτα” μας.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles