16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    9 πράγματα που κάνετε λάθος με το smartphone σας

    smartphones

    Οι περισσότεροι δεν μπορούμε να ζήσουμε πια χωρίς τα smartphone μας κι όταν παθαίνουν κάτι, αποδιοργανωνόμαστε εντελώς. Επειδή όμως δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα εκείνο το smartphone που θα αντέχει τα πάντα, με την super duper ανθεκτική μπαταρία και τα super duper χαρακτηριστικά που θα άρμοζαν σε μία παντός καιρού κινητή συσκευή, δείτε τα 9 λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι και κάνουν δύσκολη τη ζωή του smartphone μας:

    1. Δεν το κλείνουμε ποτέ

    Μέγα λάθος. Κάθε τόσο καλό είναι να κλείνουμε το κινητό μας γιατί αλλιώς, φθείρουμε την μπαταρία του η οποία είναι σε συνεχή, αδιάλειπτη λειτουργία. Αν αναρωτιέστε πώς θα ξυπνήσετε το πρωί χωρίς το ξυπνητήρι του κινητού σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα οικονομικό, ανεξάρτητο ξυπνητήρι που ούτως ή άλλως χρειάζεται για τις δύσκολες μέρες όταν το πρωινό ξύπνημα αναμένεται… ζόρικο.

    2. Αφήνουμε το Wi-Fi, τα data και το Bluetooth μονίμως ανοιχτά

    Σκεφτείτε το εξής. Αν αφήνουμε το Wi-Fi, τα data και το Bluetooth μονίμως ανοιχτά, ακόμα κι όταν δεν τα χρειαζόμαστε, φέρνουμε την μπαταρία στα όριά της. Με ολοένα και περισσότερες συσκευές να έχουν μη αποσπώμενες μπαταρίες και με δεδομένη την αδυναμία της βιομηχανίας smartphones να φέρει στο εμπόριο μία πραγματικά χρήσιμη μπαταρία, η προστασία της, είναι στα χέρια μας. Οπότε… ξεκουράστε την.

    3. Βρέχει ή χιονίζει κι εμείς το χρησιμοποιούμε στο δρόμο για να στείλουμε… μηνύματα

    Άλλη μία φορά. Τα περισσότερα smartphones, ακόμα και τα πλέον high-end, δεν έχουν κατασκευαστεί για να τα χρησιμοποιούμε όταν έξω βρέχει καρεκλοπόδαρα. Ούτε όταν ο ήλιος καίει τόσο πολύ λες και βρισκόμαστε στην έρημο. Τα περισσότερα smartphones αντέχουν θερμοκρασίες μεταξύ των 0 και 35 ενώ, ΔΕΝ είναι αδιάβροχα. Αν η ζωή σας ή η δουλειά σας είναι περισσότερο στο δρόμο ή σε “σκληρές” εξωτερικές συνθήκες, προτιμήστε ένα die hard κινητό.

    4. Το αφήνουμε στην πρίζα όλη τη νύχτα

    Δεν είναι η πρώτη φορά που σας γράφουμε για την καλή συντήρηση της μπαταρίας του κινητού σας. Η μπαταρία σας πρέπει να φορτίζεται μόνο έως ότου… φορτιστεί. Το να αφήνετε το smartphone σας στην πρίζα όλη νύχτα, δημιουργεί έξτρα κόπωση στην μπαταρία, με αποτέλεσμα να την φθείρει πιο γρήγορα, έστω κι αν οι κατασκευαστές ισχυρίζονται πως, τα τελευταία χρόνια, ειδικά οι μπαταρίες λιθίου δεν διατρέχουν τέτοιο ζήτημα. Και πάλι. Δοκιμάστε να το φορτίζετε κατά την διάρκεια της μέρας και μετά, να το βγάζετε από το φορτιστή.

    5. Χρησιμοποιούμε «άσχετους» φορτιστές.

    Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατόχων iPhone που δοκίμασαν άλλους φορτιστές και είδαν ξαφνικά την συσκευή τους να «καίγεται» και αυτό δεν ισχύει μόνο με τα iPhone. Κάθε φορά που αγοράζετε μία συσκευή, στην συσκευασία της, θα βρείτε το καλώδιο τουλάχιστον που θα χρησιμοποιήσετε για φόρτιση. Προτιμήστε το.

    6. Δεν το καθαρίζουμε

    Πόσες φορές έχετε δει την οθόνη του smartphone σας και έχετε κάνει μορφασμό αηδίας; Πολλές; Σας έχουμε πει στο παρελθόν πως τα κινητά μας μαζεύουν περισσότερα βακτήρια κι από το κάθισμα της τουαλέτας, οπότε, κάντε το κόπο κάθε τόσο και χρησιμοποιήστε ένα νωπό πανί χωρίς χνούδι να το καθαρίζετε…

    7. Τραβάμε βίντεο με το τηλέφωνο σε κάθετη φορά

    Nope. Όχι, μην τραβάτε βίντεο κρατώντας το τηλέφωνό σας, όρθιο. Θα τα ανεβάσετε μετά στο Youtube και θα είναι μία αηδία, ενώ θα αναρωτιέστε μετά γιατί δεν μπορείτε να ευχαριστηθείτε την γκάφα του φίλου σας σε πλήρη οθόνη και χωρίς μαύρο πλαίσιο αριστερά και δεξιά. Think.

    8. Δεν χρησιμοποιούμε κωδικό για το ξεκλείδωμα οθόνης

    Με το πλέον πιθανό ενδεχόμενο να σας κλέψει κάποιος άγνωστος τη συσκευή σας (συμβαίνει σε όλες τις πόλεις, σε όλο τον κόσμο, σε κάποιες περισσότερο από τις άλλες), αν δεν έχετε βάλει κωδικό για πρόσβαση στην αρχική σας οθόνη, δίνετε στον κλέφτη την ευχέρεια αμέσως, να έχει πρόσβαση στα δεδομένα, τις κλήσεις και την κάρτα SIM σας. Αν βάλετε κωδικό, μέχρι να καταφέρει να τον παραβιάσει, έχετε τον χρόνο να διαγράψετε από απόσταση τα προσωπικά σας δεδομένα και να ειδοποιήσετε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Για να μην πούμε πως ο κωδικός, σας επιτρέπει να αποφεύγετε και τα αδιάκριτα μάτια που βρίσκονται συχνά στο άμεσο περιβάλλον σας και έχουν μία τάση να παραβιάζουν την ιδιωτικότητά σας (φίλοι, σύντροφοι, οικογένεια).

    9. Περπατάμε με το smartphone στο χέρι

    Πάνε οι εποχές που σκεφτόμασταν ότι, το κινητό, είναι για να το κρατάς στο χέρι, γι αυτό το λένε κινητό. Πρώτον γιατί όσο περισσότερο το κρατάμε στο χέρι, τόσο πιθανότερο είναι να το ξεχάσουμε κάπου. Δεύτερον γιατί, όπως είπαμε παραπάνω, το πιο πιθανόν που μπορεί να σας συμβεί σε μία πόλη, είναι κάποιος να σας το αρπάξει για να το πουλήσει. Ειδικά αν η συσκευή σας ανήκει στις «high-end» που έχουν υψηλή αξία μεταπώλησης. Οπότε… χρησιμοποιήστε ακουστικά και όταν είστε στο δρόμο, κάντε τα απολύτως απαραίτητα. Μόνο.

    Οι παραπάνω οδηγίες πρωτοεμφανίστηκαν στην Huffington Post (hat tip to digi01) και απευθύνονταν αποκλειστικά σε κατόχους iPhone. Γνώμη μας είναι πως δεν αφορούν μόνο αυτούς, αλλά όλους όσους έχουμε smartphone. Διαφωνείτε; Γράψτε μας στα σχόλια!

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles