19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    9χρονη έσωσε την οικογένειά της ξεκλειδώνοντας το iPhone του πατέρα της

    Συχνά γίνεται λόγος για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας στη ζωή των νεότερων γενεών. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις, αυτή ακριβώς η επαφή, μπορεί να σώσει ζωές. Αυτό συνέβη τουλάχιστον στην περίπτωση της 9χρονης Jayline Barbosa από τη Μασαχουσέτη.

    Αιτία το μονοξείδιο του άνθρακα από μια γεννήτρια

    Πιο συγκεκριμένα, το μικρό κορίτσι κοιμόταν, όταν άκουσε τον πατέρα της να φωνάζει. Όταν σηκώθηκε, για να δει τι συμβαίνει, βρήκε τον άνδρα αναίσθητο. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της, πήρε το iPhone του, το οποίο όμως ήταν κλειδωμένο. Η Jayline σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το πρόσωπο του πατέρα της, προκειμένου να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

    Με αυτόν τον τρόπο, το Face ID του iPhone λειτούργησε και κάλεσε βοήθεια για να σώσει την οικογένειά της. Όταν έφτασαν στο χώρο οι αρμόδιοι, διαπίστωσαν ότι στο σπίτι η ποσότητα μονοξειδίου του άνθρακα που προερχόταν από μια γεννήτρια ήταν σε θανατηφόρα επίπεδα. Οι σχετικές μετρήσεις έδειξαν πάνω από 1000 μέρη ανά εκατομμύριο. Εξαιτίας του ατυχούς περιστατικού, 5 μέλη της οικογένειας, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του κοριτσιού, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όλοι όμως κατόρθωσαν να επανέλθουν, εξαιτίας της μικρής Jayline Barbosa.

    Διαβάστε επίσης: Επιτροπή Πειρατείας του ΟΠΙ : “Κατέβηκαν” 63 ιστοσελίδες που μετέδιδαν παράνομα αγώνες (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles