16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Επιτροπή Πειρατείας του ΟΠΙ : “Κατέβηκαν” 63 ιστοσελίδες που μετέδιδαν παράνομα αγώνες

    Με συνοπτικές διαδικασίες “κατέβηκαν” 63 πειρατικές ιστοσελίδες που μετέδιδαν live γεγονότα εθνικής και διεθνούς τηλεθέασης, όπως αγώνες. Η Επιτροπή Πειρατείας του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) εφάρμοσε νέα ταχεία διαδικασία, προκειμένου να προστατευτούν τα πνευματικά δικαιώματα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει το Υπουργείο

    “​Μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες, όπως προβλέπεται εξάλλου από τη νέα διαδικασία, εξετάσθηκαν από την Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), δύο αιτήσεις δικαιούχων προστατευόμενων δικαιωμάτων και εκδόθηκαν αντίστοιχες αποφάσεις με τις οποίες αποτράπηκαν μεγάλης κλίμακας προσβολές πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για γεγονότα εθνικής ή διεθνούς τηλεθέασης, που επρόκειτο να μεταδοθούν ζωντανά.

    Συγκεκριμένα, χάρη σε δύο νομοθετικές παρεμβάσεις με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που έγιναν μέσα στο τελευταίο έτος, δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό ειδικό θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου η ΕΔΠΠΙ να δύναται να ενεργήσει άμεσα προστατεύοντας δικαιούχους πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων όταν επίκειται προσβολή τους.

    Σύμφωνα με τις αποφάσεις με αριθμούς 27 και 28/20.10.2021 της ΕΔΠΠΙ, οι πάροχοι πρόσβασης στο διαδίκτυο διατάχθηκαν να διακόψουν εντός 6 έως 12 ωρών από την κοινοποίηση των αποφάσεων και μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2021, την πρόσβαση σε 63 domain names.

    Περαιτέρω με τις αποφάσεις επεκτάθηκε η διακοπή πρόσβασης της παράνομης μετάδοσης πέρα αυτά τα συγκεκριμένα 63 domain names και σε κάθε άλλο domain name στο οποίο μπορεί να μεταφερθεί η παράνομη μετάδοση μετά την έκδοση των αποφάσεων. Έτσι, εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας και αποτρέπεται το ενδεχόμενο καταστρατήγησης των αποφάσεων”.

    Διαβάστε επίσης: Κρύβει τον μετρητή των dislikes το YouTube (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles