16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Μία μέρα με τον Steve Wozniak

    woz-nail

    Ο Waseef Akhtar, ένας νεαρός από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, είναι μεγάλος Apple fan. Πήρε το πρώτο του iPod Nano στα 14 του χρόνια. Από τότε, έγινε από αυτούς τους τυπάκους που ερευνούν οτιδήποτε έχει σχέση με την Apple: νέα, φήμες, ιστορία, διαρροές… Μάλιστα, τελειώνοντας το σχολείο, επεδίωξε να γίνει για τρεις μήνες πωλητής στο τοπικό Apple Store.

    O 20χρονος Waseef ήθελε να μάθει τα πάντα για την Apple και την ομάδα της. Μέχρι που εντελώς τυχαία, στην σελίδα Saudi Mac, τη σελίδα που διατηρούν Apple fans στη Σαουδική Αραβία, είδε ένα check-in του αγαπημένου Steve Wozniak από το Heathrow του Λονδίνου.

     

    Ο Woz θα πήγαινε στο Ριάντ! Ο Waseef νόμιζε ότι ονειρευόταν. Όπως λέει ο ίδιος, σπάνια έρχονται «διασημότητες» στην πόλη του. Στην αρχή υπέθεσε πως o Woz θα έμενε στο Ριάντ για μερικές ώρες, μέχρι να συνεχίσει την πτήση του για το Dubai ή κάποιο άλλο δημοφιλή προορισμό. Κι όμως, ο Woz θα έμενε 2 ολόκληρες μέρες στην πόλη, ως ομιλητής σε ένα συνέδριο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

    Αν θέλει κανείς να «παρακολουθήσει» τον Woz, δεν είναι δύσκολο. Ακολουθώντας τον λογαριασμό του στο Foursquare και το Twitter, ο συνιδρυτής της Apple και φανατικός γκατζετάκιας, κάνει παντού checkin αναφέροντας σχεδόν τα πάντα. Έτσι εκείνη τη μέρα διαπίστωσε ότι ο Waseef ότι ο Woz έκανε check in στο ξενοδοχείο Four Seasons Kingdom Tower, στο δωμάτιο 203.

    Κάμποσο νευρικός, αποφάσισε να πάρει τηλέφωνο. Η ρεσεψιόν τον συνέδεσε με το δωμάτιο 203. Στην άλλη άκρη της γραμμής, απάντησε μία γνώριμη φωνή: η φωνή του Woz.

    Παρά το jetlag και την ταλαιπωρία του ταξιδιού οι δύο άντρες μίλησαν αρκετή ώρα και κανόνισαν να συναντηθούν στο lobby του ξενοδοχείου πριν μία προγραμματισμένη συνέντευξη που είχε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Έτσι κι έγινε. Τυπικότατος στο ραντεβού του ο Woz ήταν την προκαθορισμένη ώρα κάτω στο Lobby και περίμενε τον Waseef. Μίλησαν για την Apple, τα gadgets, τα όνειρα του νεαρού Σαουδάραβα για το μέλλον και την μηχανική.

    Ο Woz τον κάλεσε να τον συνοδεύσει στα στούντιο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού που θα έδινε συνέντευξη. Ο Waseef πήγε και παρακολούθησε. Και στον δρόμο της επιστροφής πέρασε τα τελευταία λεπτά της ημέρας του με ένα από τα ινδάλματά του, ο οποίος υπέγραψε και το iPhone του.

    Όταν γύρισε στο σπίτι ο Waseef, πήρε τηλέφωνο τους πάντες. Ξαδέλφια, θείους, φίλους, όλους! Για να τους πει ότι πέρασε μία μέρα με τον Woz!

    Μετά από αρκετή επεξεργασία απ’ ότι φαίνεται, ο νεαρός Waseef, δημοσιεύει τα «απομνημονεύματά» του από αυτή τη συνάντηση, στο iTunes, εδώ. A day with the Woz.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles