16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Mini-PC στο μέγεθος USB flash drive από την Shenzhen Apec!

    Η τάση στις νέες τεχνολογίες είναι τα high-tech προϊόντα διαρκώς να μικραίνουν, για αυτό και ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε mini-PC, τα οποία μπορούν να χωρέσουν ακόμη και στις τσέπες των users. Πρόσφατα, η Shenzen Apec, μία κινεζική εταιρεία κατασκευής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας έβαλε τον πήχη ακόμη υψηλότερα, παρουσιάζοντας ένα mini-PC στο μέγεθος USB flash drive (ή εάν προτιμάτε περίπου στο μέγεθος ενός Chromecast Dongle)!
    usb-atom

    Το APM-D01 διαθέτει πραγματικά μικροσκοπικές διαστάσεις (100 x 38 x 9.6 mm), ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 46 γραμμάρια! Παρόλο που δεν του φαίνεται, στο εσωτερικό του το λιλιπούτειο αυτό PC φέρει ουσιαστικά τα tech specs ενός tablet.  Συγκεκριμένα, διαθέτει επεξεργαστές quad-core Atom που ανήκουν στην οικογένεια Bay Trail της Intel και τρέχουν στα 1.33GHz (1.83GHz με boost). Επιπλέον, το APM-D01 έρχεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις όπου η φτηνότερη διαθέτει 1GB μνήμης RAM και η ακριβότερη 2GB (κάθε chip μνήμης προσφέρει και διαφορετική ταχύτητα στην εκτέλεση των λειτουργιών). Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο το εν λόγω mini-PC διαθέτει 16 ή 32GB εσωτερικής μνήμης flash (ανάλογα με την έκδοση του), ενώ επιπλέον όλες οι versions του προσφέρουν: έξοδο HDMI, μία θύρα MicroSD, δύο Micro USB 2.0 ports, υποστήριξη Wi-Fi 802.11 b/g/n και Bluetooth 4.0. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το APM-D01 μπορεί να υποστηρίξει λειτουργικά Android, Windows 8.1 και Linux.

    Ποιος να το περίμενε πριν από 5 χρόνια ότι η τεχνολογία θα εξελισσόταν σε τόσο μεγάλο βαθμό που θα ερχόταν μία μέρα που θα συζητούσαμε για υπολογιστές που εκτελούν πλήρως τις λειτουργίες ενός μεγάλου PC, αλλά είναι τόσο μικροί που μπορούν να χωρέσουν σε οποιαδήποτε τσέπη.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles