17.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
More

    Νέο επικίνδυνο malware χτυπάει iOS συσκευές, υποκλέπτοντας προσωπικά δεδομένα!

    H εταιρεία ασφαλείας Trend Micro ανέφερε ότι πρόσφατα ανακάλυψε μία άκρως επικίνδυνη μολυσματική εφαρμογή για iOS, η οποία μπορεί να προσβάλλει τόσο τις κανονικές όσο και τις συσκευές που έχουν υποστεί jailbreak. Ακολουθώντας τα χνάρια της διαβόητης Masque Attack, το εν λόγω επικίνδυνο malware ουσιαστικά μπορεί να κάνει φύλλο και φτερό τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, υποκλέπτοντας επαφές, μηνύματα, εικόνες και άλλου είδους προσωπικά δεδομένα.

    applemacmalwarevxer

    Για να εγκατασταθεί το εν λόγω malware θα πρέπει πρώτα ο (απρόσεχτος) user να κλικάρει σε ένα external link, το οποίο μόλις πατηθεί εγκαθιστά το μολυσμένο software εν αγνοία του χρήστη! To συγκεκριμένο spyware που φέρει την ονομασία Xagent, αποτελεί τμήμα μίας συντονισμένης επίθεσης που αποκαλείται Operation Pawn Storm. Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι να μολυνθούν  όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές που ανήκουν σε low-profile users έτσι ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν να μολύνονται τα κινητά και τα tablets των high-profile χρηστών, όπως για παράδειγμα είναι κυβερνητικοί φορείς που σχετίζονται με την οικονομία, την πολιτική και στον στρατό. Σύμφωνα με την αναφορά της Trend Micro, μόλις το εν λόγω malware εγκατασταθεί σε λειτουργικό iOS 7, θα τρέχει διαρκώς στο background και ακόμη και εάν ο χρήστης προσπαθεί να το σταματήσει, το εν λόγω software θα εξακολουθεί να εκκινεί μόνο του. Το καλό νέο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το iOS 8 δίνει τη δυνατότητα στους users να σταματήσουν την εφαρμογή ευκολότερα, καθώς στο νεότερο λειτουργικό εμφανίζεται ένα ορατό εικονίδιο, ενώ επιπλέον η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν εκκινεί από μόνη της.

    Σε κάθε περίπτωση, οι users θα πρέπει να είναι τρομερά προσεκτικοί και να μην πατούν ποτέ σε external links, τα οποία προέρχονται από πηγές που δεν γνωρίζουν. Η αυξημένη προσοχή μπορεί πραγματικά να σας σώσει από τις κακοτοπιές.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles