19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Accelerated Mobile Pages (AMP) Project. Ή πώς η Google θέλει να κάνει το mobile web γρηγορότερο!

    Η Google θέλει να κάνει το mobile web γρηγορότερο και παρουσιάζει για το λόγο αυτό μία νέα πρωτοβουλία ανοικτού κώδικα που ονομάζει Accelerated Mobile Pages (AMP) project.

    google AMP

    Το AMP μπορεί να βελτιώσει δραματικά την ταχύτητα πλοήγησης μέσω mobile περιβάλλοντος στα συμβατά sites, τα οποία πλέον θα φορτώνουν πιο γρήγορα από ποτέ ακόμη κι αν περιέχουν πλούσιο περιεχόμενο όπως video, animations ή γραφικά. Αυτό γίνεται μέσω του AMP HTML, ενός νέου open source πλαισίου που απλοποιεί τον HTML κώδικα πίσω από το mobile web content, δίνοντας προτεραιότητα στην ταχύτητα έναντι σε άλλες λειτουργίες. Επίσης, βελτιώνει την αποθήκευση στην προσωρινή μνήμη (caching) του περιεχομένου, ώστε ο χρήστης να βλέπει πάντα άμεσα την τελευταία έκδοση κάθε σελίδας. Για το σκοπό αυτό, η Google σημείωσε ότι σύντομα θα κάνει και την υπηρεσία cloud της διαθέσιμη για το AMP caching.

    Ο πηγαίος κώδικας του AMP είναι διαθέσιμος για προγραμματιστές στο Github, ενώ ένα demo της υπηρεσίας μπορείτε να δείτε εδώ.

    Σύντομα και άλλα προϊόντα της όπως το Google News θα ενσωματώνουν τις AMP HTML pages, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πάνω από 30 “εκδότες” από όλο τον κόσμο συμμετέχουν ήδη στο νέο project της. Ανάμεσα στους πρώτους συνεργάτες της οι εταιρείες Twitter, Pinterest, WordPress.com, Chartbeat, Parse.ly, Adobe Analytics και LinkedIn.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles