13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    To Acer Iconia W4 μπαίνει σφήνα στα Windows 8.1 tabs

    Σχεδόν ταυτόχρονα με το Lenovo Miix2 και όχι μόνο, η Acer κάνει τη δική της κίνηση στην αγορά των tablets με ένα νέο Iconia που θα τρέχει τα Windows 8.1!

    iconiaw41

    Πρόκειται για το Iconia W4 που θα έχει 8άρα οθόνη IPS με ανάλυση 1280 x 800 pixels και θα προσφέρει καθαρή εικόνα υψηλής ευκρίνειας χάρη και στην τεχνολογία Zero Air Gap. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας Atom 4ης γενιάς (Bay Trail) χρονισμένος στο 1,8 GHz, ενώ το tablet θα φέρει 32 ή 64 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, συν την microSD θύρα για επέκτασή του, αν δεν επαρκεί στο χρήστη. Στις υπόλοιπες θύρες περιλαμβάνονται η micro-USB, μια micro-HDMΙ αλλά και μια υποδοχή για κάρτα SIM. Το tablet της Acer είναι πιό βαρύ από αυτό της Lenovo (415 g) αλλά αρκετά κομψό και δεν υπολείπεται καθόλου στον τεχνικό τομέα.

    Το W4 διαθέτει δύο κάμερες, μια εμπρόσθια των 2 MP και μία οπίσθια ανάλυσης 5 MP, η οποία είναι και η «κύρια» κάμερά του. Ωστόσο, το μεγάλο του όπλο είναι αναμφίβολα τα προεγκατεστημένα Windows 8.1, μαζί με τις σουίτες Office Home και Student 2013 της Microsoft. Μια χαώδης βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Iconia W3, ενώ ακόμη και η τιμή του είναι τόσο δελεαστική που σίγουρα κάνει πολλούς χρήστες να μετανιώνουν για τις πρόσφατες αγορές τους.

    Τέλος, ξεχωριστά θα διατίθεται και ένα slim, φορητό πληκτρολόγιο που θα λειτουργεί ως dock του tablet, για όσους χρήστες θέλουν να γράφουν αρκετά και να το χρησιμοποιούν ακόμη και σαν laptop.

    iconiaw4

    Το Iconia W4 θα κυκλοφορήσει εντός του Οκτωβρίου, αρχικά στις ΗΠΑ και έπειτα στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου, με ενδεικτικές τιμές στα 329,99 δολλάρια για την 32 GB έκδοση και 379,99 για την 64 GB. Με τέτοια χαρακτηριστικά και τιμομολογιακή πολιτική, τα Windows 8.1 tablets μάλλον θα αποτελέσουν πιθανές επιλογές για πολλούς καταναλωτές και θα ωθήσουν την πλατφόρμα της Microsoft εκεί που στόχευε αρχικά, καθώς οι πωλήσεις της μέχρι σήμερα ήταν μάλλον “χλιαρές”. Και σημαίνουν ίσως το τέλος για τα Windows RT…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles