18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Acer Iconia W700 και W510: Η ώρα των Windows 8 tablets έφτασε

    Τέσσερις περίπου μήνες πριν την τελική έκδοση του νέου λειτουργικού της Microsoft, η Computex 2012 στην Taiwan μάς φέρνει προτάσεις που το υποστηρίζουν και υπόσχονται ένα Windows 8 μέλλον. Η Acer, στην press conference της, μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη της έκθεσης, παρουσίασε δύο σχετικά tablets, τα Iconia W700 και Iconia W510.


    To Acer Iconia W700 διαθέτει οθόνη 11.6 ιντσών Full HD με ανάλυση 1920x1080p. Η συσκευή προσφέρει, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, πάνω από 8 ώρες αυτονομίας. Διαθέτει οπίσθια κάμερα στα 5MPixels με auto-focus, ενώ ενσωματώνει θύρα Thunderbolt, USB 3.0 (διαθέτει μία υποδοχή), micro HDMI και jack για ακουστικά 3,5 χιλιοστών. Το Iconia W700 έρχεται μαζί με ένα dock που διαθέτει τρεις θύρες USB 3.0, καθώς και υποστήριξη Dolby Home Theater. Επιπλέον, επιτρέπει να τοποθετήσετε το tablet σε διαφορετικές γωνίες, καθώς μπορεί να πάρει κλίση έως 70 μοιρών για καλύτερη προβολή ή 20 μοίρες για διευκόλυνση της χρήσης της οθόνης αφής, ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί και στο portrait mode της συσκευής για πιο εύκολη περιήγηση ή ανάγνωση.

    Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, διαθέτει όμως ένα strip από πλαστικό στο πάνω μέρος της οπίσθιας επιφάνειάς του, ώστε να μη γλιστράει σε λείες επιφάνειες. Η συσκευή, σε αντίθεση με το W510 όπως θα δούμε, δεν έρχεται με συμβατό πληκτρολόγιο και, αν θέλετε να συνδέσετε ένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις USB θύρες ή να το κάνετε μέσω Bluetooth.

    Το Acer Iconia W510, με τη σειρά του, αν και μοιάζει με το W700, είναι κατασκευασμένο ώστε να το χρησιμοποιείτε με εντελώς διαφορετική λογική. Έχει οθόνη iPS 10,1 ιντσών, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του, όμως, είναι ότι διατίθεται με αποσπώμενο πληκτρολόγιο, το οποίο επιτρέπει στη συσκευή να περιστρέφεται κατά 295 μοίρες. Επιπλέον, λειτουργεί και ως extended μπαταρία που προσφέρει έως και 18 ώρες χρήσης (έναντι 8 που παρέχει το tablet από μόνο του). Η συσκευή διαθέτει κάμερα 8MPixels, υποστήριξη HDMI και USB 2.0, micro SD slot, καθώς και υποδοχή για SIM, ενώ υποστηρίζει και αυτή Dolby Home Theater για κορυφαία ηχητική ποιότητα. Και κάπως έτσι, αυτή η πρόταση γίνεται η απόλυτη απάντηση σε ένα “netbook” – στο δρόμο που χάραξε η Asus με το Transformer Prime φυσικά.

    Πληροφορίες για τη διάθεση ή την τιμολόγηση των δύο tablets στην αγορά δεν υπάρχουν ακόμη, φαίνεται όμως ότι είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες προτάσεις του χώρου που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες.

    Πηγές: EngadgetSlashgear

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles