15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    ADATA XPG SD700X, ο rugged SSD που είναι γεννημένος για τα δύσκολα!

    Είναι  γνωστό πλέον ότι οι SSD είναι σε πολλές περιπτώσεις “μονόδρομος”, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερα πλεονεκτήματα από τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους. Ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με την ταχύτητα και την αντοχή, έχει αποδειχθεί ότι οι SSD (από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνουν κινητά μέρη) αποτελούν την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον χρήστη. Εννοείται βέβαια ότι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι κοστίζουν αρκετά παραπάνω από τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους, για αυτό και δεν αποτελούν την ενδεδειγμένη λύση για του χρήστες που θέλουν να κάνουν back-up. Η πρόταση της ADATA παρόλα αυτά φιλοδοξεί να αλλάξει τη συγκεκριμένη αντίληψη με την κυκλοφορία του εξωτερικού SSD με χωρητικότητα που φτάνει μέχρι το 1TB, XPG SD700X.

    ADATA SSD (3)

    H συγκεκριμένη πρόταση βασίζεται στην εξελιγμένη 3D NAND τεχνολογία, που σημαίνει καλύτερο performance και ενεργειακή συμπεριφορά σε σύγκριση με τα 2D NAND μοντέλα. Ωστόσο, πέραν των τεχνικών του χαρακτηριστικών, ο SSD της ADATA ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο, καθώς πρόκειται για έναν rugged δίσκο που υποστηρίζει το πρότυπο MIL-STD-810G, μία πιστοποίηση του αμερικανικού στρατού που σημαίνει ότι είναι τόσο ανθεκτικός που μπορεί να αντέξει ακόμη και… σφαίρα. Επιπλέον, φέρει και πρότυπο IP68, πράγμα που σημαίνει ότι είναι dust-proof και water-proof (μπορεί να βυθιστεί σε βάθος 1.5 μέτρου). Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της απόδοσης, ο XPG SD700X εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της USB 3.1, προσφέροντας θεωρητικά 5GB/s ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, ενώ το drive δύναται να διαβάσει δεδομένα στα 440MB/s και να γράψει στα 430MB/s. Αυτό το γεγονός όχι μόνο το καθιστά εφάμιλλο των εσωτερικών SSDs, για αυτό και η ADATA λανσάρει τον XPG SD700X ως μία ιδανική λύση και για τους gamers που θέλουν να επεκτείνουν τον αποθηκευτικό χώρο των κονσόλων τους PS4 και Xbox One.

    ADATA SSD (4)

    O υπερενισχυμένος ADATA XPG SD700X θα κυκλοφορήσει στα 256GB, 512GB και 1TB με 3 χρόνια εγγύηση και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η τελική τιμή του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles