15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο Security Chief του Android βρίσκει τα anti-virus apps περιττά!

    Μπορεί το Android smartphone ή tablet σας να είναι δυνητικά εκτεθειμένο σε κακόβουλο λογισμικό (σε περίπτωση, για παράδειγμα, που κάνετε λήψη μίας εφαρμογής από μη πιστοποιημένο κατάστημα τρίτων ή κάνετε κλικ σε κάποιον “ύποπτο” σύνδεσμο ενός email σας), ωστόσο η Google μάλλον δεν πιστεύει ότι χρειάζεστε εξειδικευμένο anti-virus πρόγραμμα για να σας προστατεύσει από τέτοιες “κακοτοπιές”.

    android_malware

    Όπως, μάλιστα, σημειώνει τώρα ο Adrian Ludwig, Security Chief του Android, στην Sydney Morning Herald, “το 99% των χρηστών Android δε έχουν να επωφεληθούν σε κάτι από τις anti-virus εφαρμογές”. Ο ίδιος πιστεύει πως οι εταιρείες anti-virus υπερβάλλουν όσον αφορά το πρόβλημα, σε μία προσπάθεια να πουλήσουν το λογισμικό τους.

    “Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να εγκαταστήσει κάποιος κάτι επιπρόσθετο της προστασίας που εμείς παρέχουμε” σημειώνει ο Ludwig. “Αν έκανα κάποιου είδους δουλειά που να απαιτεί αυτού του τύπου την προστασία, κάτι τέτοιο θα είχε νόημα, αλλά νομίζω ότι ο μέσος χρήστης Android δε χρειάζεται να εγκαταστήσει κάποιο anti-virus”.

    Οι δηλώσεις του στελέχους της Google και του Android δεν αποτελούν έκπληξη για πολλούς, καθώς, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που, εδώ και καιρό, στηρίζουν την άποψη πως οι anti-virus εφαρμογές για το λειτουργικό είναι υπερτιμημένες και περιττές. Κάποιοι, μάλιστα, προχωρούν ακόμη… περισσότερο, αμφισβητώντας ακόμη και για τη χρησιμότητα ενός anti-virus σε ένα… PC (με την προϋπόθεση, βέβαια, πάντα, κάποιος χρήστης να είναι έμπειρος και να μπορεί να αποφύγει από μόνος του αυτονόητες “κακοτοπιές”).

    Ποια είναι, αλήθεια, η άποψή σας για το ζήτημα. Συμφωνείτε με τον Security Chief του Android ή στηρίζετε τις εταιρείες anti-virus και το έργο τους;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles