16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    AdTrap: καλώς ορίσατε στο Internet χωρίς διαφημίσεις

    Το να σερφάρεις το διαδίκτυο χωρίς να πετάγονται μπροστά σου από παντού διαφημίσεις, το να ακούς μουσική σε stream χωρίς να παρεμβαίνει στο ενδιάμεσο κάποιο διαφημιστικό κλιπ, φαντάζει σαν μία ουτοπική πραγματικότητα πια. Κακά τα ψέματα, το γνωρίζουμε. Οτιδήποτε απολαμβάνουμε ως «δωρεάν», χρησιμοποιεί τις διαφημίσεις για να μπορεί να επιζήσει. Δύο τύποι από την Silicon Valley όμως, ξεκίνησαν να φτιάξουν ένα κουτί, ένα άλλο gadget, που συνδέεται ανάμεσα στο router και το modem και μπλοκάρει οποιαδήποτε διαφήμιση θα έβλεπε χωρίς αυτό, οποιαδήποτε συσκευή σας χρησιμοποιεί το Wi-Fi στο χώρο σας. Το μικρό κουτί αυτό, είναι το AdTrap.

    adtrap

    Οι Chad Russell και Charles Butkus βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη και την υλοποίηση του AdTrap, και το εγχείρημά τους ξεκίνησε πέρυσι από το Kickstarter. Μάζεψαν 200 χιλιάδες δολάρια από ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν αυτή τη λύση και τα πρώτα κουτιά AdTrap παραδόθηκαν στους αγοραστές.

    Τι κάνει το AdTrap; Όπως γράψαμε παραπάνω, «εμποδίζει» τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στις συσκευές σας που είναι συνδεδεμένες στο Wi-Fi του χώρου σας. Είτε πρόκειται για music streaming, είτε για web browsing, ακόμα και για την χρήση εφαρμογών στο smartphone ή το tablet.

    Απροβλημάτιστα; Όχι εντελώς. Υπάρχουν αναφορές ότι το AdTrap δυσκολεύεται να εμποδίσει της διαφημίσεις σε κάποια websites, όπως το Hulu, αλλά οι δημιουργοί του το δουλεύουν ακόμα.

    Μα, θα πείτε, δεν έχουν πρόβλημα με εταιρείες που στηρίζουν την ύπαρξή τους στις διαφημίσεις που προβάλλουν στο κατά τα άλλα «δωρεάν» περιεχόμενό τους; Οι δημιουργοί του AdTrap, το ξεπέρασαν αυτό, με την συμβολή και συμβουλή των νομικών τους συμβούλων. Το AdTrap δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του, να επιλέγουν από ποια websites θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις. Έτσι, εφόσον η επιλογή βρίσκεται στα χέρια του χρήστη, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί.

    Το AdTrap είναι διαθέσιμο προς το παρόν, αποκλειστικά από το site του, εδώ και κοστίζει 139 δολάρια. Δείτε το βίντεο του Mashable για τη συσκευή:

    Αλήθεια, πείτε μας: Θα το αγοράζατε;

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles