20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Αφαίμαξη για το Twitter από τότε που ανέλαβε ο Elon Musk! Δύο εκατ. users το παράτησαν για το… Mastodon!

    Όπως ήδη θα γνωρίζετε o Elon Musk ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά του αιώνα, προσθέτοντας και το Twitter κάτω από την ομπρέλα των επιχειρήσεων του. Παρόλα αυτά, λόγω της ιδιαίτερης φύσης και του ιδιόρρυθμου (και ενίοτε εκκεντρικού) χαρακτήρα του Musk αρκετοί ήταν οι παλαιότεροι χρήστες του Twitter, οι οποίοι  αντέδρασαν στο τολμηρό πλάνο του ζάμπλουτου entrepreneur. Για αυτό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να κουνήσουν μαντήλι στο Twitter και να τραβήξουν προς άλλες πολιτείες. Μία εξ’ αυτών ήταν και το Mastodon, το οποίο αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική «αποκεντρωμένη» πρόταση στο Twitter, το οποίο διέπεται από την ίδια ακριβώς φιλοσοφία.

    Τα νούμερα του «εναλλακτικού» Twitter όπως ονομάζεται το Mastodon πραγματικά εκτοξεύτηκαν, καθώς από τους 300.000 users που είχε το διάστημα περίπου του Οκτωβρίου (πριν ολοκληρωθεί η εξαγορά της δημοφιλούς SoMe πλατφόρμας από τον Musk) έφτασαν στους 2.5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον περασμένο Νοέμβριο. Το Mastodon πρόκειται για μια πρόταση, η οποία ξεφεύγει από στενές παρεμβάσεις τρίτων, χαρίζοντας μεγαλύτερη ελευθερία στο λόγο και στην έκφραση του χρήστη. Άλλα alternatives που το τελευταίο χρονικό διάστημα γνωρίζουν ιδιαίτερη απήχηση είναι επίσης τo Post και το Hive που δείχνουν κι εκείνα με τη σειρά τους να ανεβάζουν διαρκώς τις μετοχές τους, όσο περνάει ο καιρός. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι το Twitter απειλείται, καθώς παρά τις παλινωδίες και τα «γραφικά» tweets του Musk, στο τελευταίο poll που ανέβασε ο μεγιστάνας του πλούτου, ψήφισαν περισσότεροι από 17.5 εκατομμύρια χρήστες.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles