13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αυστηρές απαγορεύσεις χρήσης smartphones και tablets στα σχολεία νομοθετεί η Γαλλία

    Η Γαλλία καθιστά πλέον αυστηρότερες τις απαγορεύσεις smartphones και tablets στα σχολεία. Ξεκινώντας από το φθινόπωρο, οι μαθητές των σχολείων στη Γαλλία θα πρέπει να αλλάξουν τις συνήθειές τους, αν έπαιρναν μαζί τους τα αγαπημένα τους gadgets σε σχολικούς χώρους.

    France-instates-stricter-ban-on-smartphone-and-tablet-use-in-schools

    Αφού έλαβαν δραστικά μέτρα κατά του texting την ώρα της οδήγησης από το Φεβρουάριο, οι Γάλλοι νομοθέτες ψήφισαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μία νέα νομοθεσία, απαγορεύοντας, ουσιαστικά, τη χρήση των smartphones και των tablets στα σχολεία για μαθητές ηλικίας 3 έως 15 ετών.

    Πέραν αυτών και όλες οι συσκευές που συνδέονται με το Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των smartwatches, απαγορεύονται πλέον στις σχολικές εγκαταστάσεις. Εάν οι μαθητές δεν μπορούν να τις αφήσουν σπίτι για οποιονδήποτε λόγο, θα πρέπει να είναι συνεχώς απενεργοποιημένες.

    Η Γαλλία είχε ήδη ένα παρόμοιο νομοσχέδιο που τέθηκε σε ισχύ πριν από πολλά χρόνια, αλλά ο αναθεωρημένος νόμος είναι αυστηρότερος και σαφέστερος, απαλλαγμένος από διφορούμενους όρους, όπως η απαγόρευση της χρήσης των smartphones “κατά τη διάρκεια κάθε διδακτικής δραστηριότητας”.

    Θα υπάρχουν και εξαιρέσεις, με πολύ αυστηρά, ωστόσο, κριτήρια, όπως, σε περίπτωση μαθητών που έχουν ειδικές ικανότητες, για τη χρήση σε εξωσχολικά καθήκοντα, καθώς και για τη λεγόμενη “παιδαγωγική χρήση”, η οποία, πιθανότατα, θα απαιτεί την ρητή έγκριση ενός εκπαιδευτικού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles