13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτά είναι τα καλύτερα antivirus για Android

    Δεν είναι λίγες οι “μολυσμένες” εφαρμογές που φτάνουν στο Google Play Store, παρά το γεγονός ότι αυτό έπρεπε να είναι ασφαλές μέρος για χρήστες Android, οπότε τα antivirus προϊόντα ή το λογισμικό ασφαλείας είναι τουλάχιστον υποχρεωτικά στο λειτουργικό σύστημα της Google.

    Μια έρευνα που διεξάγεται από το ινστιτούτο ασφάλειας AV-TEST και διαβάσαμε στο secnews.gr, αποκαλύπτει τις καλύτερες λύσεις προστασίας από ιούς για το Android, βοηθώντας σας να αποφασίσετε ποια θα πρέπει να επιλέξετε αν είστε αφοσιωμένοι στην αυξημένη ασφάλεια δεδομένων στο τηλέφωνό σας.

    best-antivirus-for-android

    Ακριβώς όπως συμβαίνει και με το λογισμικό προστασίας από ιούς των Windows, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: συνολικά 7 διαφορετικά προϊόντα ασφαλείας έχουν τη μέγιστη βαθμολογία, με τέλειες βαθμολογίες για απόδοση και χρηστικότητα. Τα προϊόντα ασφαλείας από τις Tencent, Symantec, Sophos, G Data, Cheetah, Bitdefender και Antiy είναι αυτά που οδηγούν το πακέτο, ενώ τα AhnLab, McAfee και Trend Micro έρχονται πολύ κοντά.

    Η Kaspersky, η οποία εδώ και πολύ καιρό είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές ασφάλειας σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές, σημείωσε καλά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου δοκιμών, επιτυγχάνοντας ποσοστό ανίχνευσης 99,8% σε δοκιμές σε πραγματικό κόσμο και ποσοστό ανίχνευσης 99,9%.

    Το λογισμικό ασφαλείας που κατασκευάστηκε από την κινεζική εταιρία NSHC και ονομάζεται Droid-X 3 πήρε το χαμηλότερο σκορ, με ποσοστό ανίχνευσης 91,9% σε δοκιμές πραγματικών λέξεων και 94,8% συνολικό ποσοστό ανίχνευσης.

    Το ESET Mobile Security & Antivirus για Android έλαβε 5.5 μονάδες (από το πολύ 6) για προστασία, 6 μονάδες για χρηστικότητα και 1 για 1 για χαρακτηριστικά, πλησιάζοντας αρκετά τους ηγέτες στα διαγράμματα, αλλά ακόμα αφήνοντας κάποια δείγματα κακόβουλου λογισμικού .

    Στο τέλος, η επιλογή ενός ισχυρού antivirus δε θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, ειδικά επειδή όχι λιγότερες από 7 διαφορετικές λύσεις έλαβαν το μέγιστο αποτέλεσμα σε αυτές τις δοκιμές.

    Αλλά ταυτόχρονα, όπως συμβαίνει και με τους υπολογιστές με Windows, ένας από τους καλύτερους τρόπους να αποφύγετε το κακόβουλο λογισμικό είναι να κατεβάζετε πάντα εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές και παρόλο που το Google Play Store υποτίθεται ότι είναι ασφαλές μια ματιά στον αριθμό των λήψεων, τα σχόλια των χρηστών και τις άλλες πληροφορίες που θα μπορούσαν να εκθέσουν μια εφαρμογή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles