12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτές είναι οι δέκα χώρες που διαθέτουν τις κορυφαίες γυναίκες coders

    Ενώ η κωδικοποίηση, ο προγραμματισμός, η διαμόρφωση του λογισμικού και του hardware θεωρούνται πάντα ως πεδία στα οποία κυριαρχούν οι άνδρες, υπάρχουν πολλές γυναίκες που τόλμησαν να επιλέξουν αυτά τα πεδία και μάλιστα να γίνουν αρκετά επιτυχημένες. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες, σε ορισμένες περιπτώσεις, θεωρούνται καλύτεροι coders από τους άνδρες, μόνο όμως εάν αποκρύψουν το φύλο τους!

    10-countries-with-the-best-female-coders

    Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013, οι γυναίκες αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των προγραμματιστών λογισμικού, το οποίο είναι 11,2%. Η πλειοψηφία των εταιρειών στο Silicon Valley έδειξε ότι οι γυναίκες κατείχαν λιγότερο από το 20% των τεχνικών θέσεων στις επιχειρήσεις τους το έτος 2014, όπως αναφέρει το Business Insider.

    Επιπλέον, η ιστοσελίδα HackerRank, η οποία είναι μια ελεύθερη δικτυακή τοποθεσία πρακτικής coding, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να βελτιώσουν τις δεξιότητες κωδικοποίησης τους με την επίλυση προκλήσεων και στις εταιρείες να βρουν κορυφαίους προγραμματιστές λογισμικού, συμφώνησε επίσης με τα στατιστικά στοιχεία, αφού φαίνεται ότι μόνο το 20% των γυναικών ανταποκρίνονται στις προκλήσεις.

    Για να ανακαλύψει ποιες είναι οι 10 χώρες που διαθέτουν τις καλύτερες γυναίκες coders, η ομάδα HackerRank αξιοποίησε τα δεδομένα της σχετικά με τις γυναίκες που συμμετείχαν στην πρόκληση.

    Ενώ η Ρωσία ήταν στην κορυφή της λίστας, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να εμφανιστούν στις 10 πρώτες χώρες, καθώς κατέκτησαν τη 14η θέση.

    Ακολουθεί ο κατάλογος των 10 κορυφαίων χωρών:

    1. Ρωσία
    2. Ιταλία
    3. Πολωνία
    4. Κίνα
    5. Γαλλία
    6. Ρουμανία
    7. Γερμανία
    8. Σιγκαπούρη
    9. Ινδία
    10. Ηνωμένο Βασίλειο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles