19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αυτό είναι το χειρότερο social media network…

    Έρευνα που πραγματοποίησε η Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας τοποθετεί το Instagram στη θέση του χειρότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης για την ψυχική υγεία των νέων. Πρόκειται για μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.470 ατόμων ηλικίας 14 έως 24 ετών.

    instagram

    Όπως σημειώνει σχετικά το BBC, οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις των πιο διαδεδομένων social media platforms (όπως το Facebook, το Instagram ή το Youtube) στην ψυχική τους κατάσταση, σημειώνοντας ποιες από αυτές τους προκαλούν περισσότερο άγχος, κατάθλιψη, μοναξιά, εκφοβισμό και προβλήματα σωματικής εικόνας, με βάση 14 κριτήρια.

    Η έρευνα ανέδειξε το YouTube ως το κοινωνικό δίκτυο με την πιο θετική επίπτωση στην ψυχική υγεία τους ενώ το Instagram βρέθηκε στην τελευταία θέση.

    Οπως προκύπτει από την έρευνα, περίπου το 90% των νέων -μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα- είναι χρήστες social media. Η έκθεση προειδοποιεί ότι “τα κοινωνικά μέσα μπορεί να τροφοδοτούν μια κρίση ψυχικής υγείας”, παράλληλα όμως αναγνώρισε ότι μπορούν να λειτουργήσουν και με ωφέλιμο τρόπο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles