14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Αυτό είναι το engineering handset πάνω στο οποίο η Microsoft έχτισε τα Windows 10 Mobile

    Πριν από μερικά χρόνια, όταν η Microsoft είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη των Windows 10 Mobile, οι οπαδοί της εταιρείας ήταν ενθουσιασμένοι και συνάμα περίεργοι για το τι τους επιφύλασσε το μέλλον. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η Microsoft είχε μεγάλες προσδοκίες και μεγαλεπήβολα σχέδια για τα Windows 10 στα smartphones, όταν ξεκίνησε να εργάζεται στην πλατφόρμα. Δυστυχώς, καθώς οι developers δεν υιοθετούσαν γρήγορα το UWP και εξαιτίας του hardware που συνόδευε τα Windows 10 Mobile και δεν ανταποκρίνονταν με τον καλύτερο τρόπο στις προσδοκίες των χρηστών, οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάσταση, με την εταιρεία να τα έχει εγκαταλείψει οριστικά.

    rx-130

    Όταν η Microsoft είχε ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας του λειτουργικού συστήματος, τα Lumia 950 δεν υπήρχαν και έτσι χρησιμοποιούσε ένα engineering handset, το RX-130, το οποίο ενσωμάτωνε διαφορετικά εξαρτήματα από διαφορετικά lumia handsets, ενώ εξοπλιζόταν και με features που το Lumnia 950 δεν είχε. Το RX-130 είχε εμφανιστεί σε ορισμένες παρουσιάσεις το 2015, ωστόσο έκτοτε ελάχιστα είναι γνωστά για αυτό το handset. Η ιστοσελίδα windowscentral κατάφερε να την λάβει και μοιράζεται μαζί μας ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία.

    Τι είναι το RX-130 επακριβώς;

    Το RX-130 γνωστό εσωτερικά και ως Hapanero, ήταν μια engineering συσκευή που η Microsoft χρησιμοποιούσε για να δοκιμάσει και να χτίσει τα Windows Phone 8.1 και Windows 10 Mobile, πριν καν υπάρξουν τα Lumia 950. Δεν ήταν στις προθέσεις της η συσκευή αυτή να πουληθεί και δημιουργήθηκε για τους εργαζόμενους προκειμένου να δοκιμάζουν διάφορες εκδόσεις του OS και features, που οι ήδη υπάρχουσες συσκευές Windows Phone στην αγορά δεν υποστήριζαν.

    rx-130-back

    Διαθέτει την όψη ενός Lumia 1520, την μπαταρία ενός Lumia 830, σαρωτή αποτυπωμάτων και κάμερα από το Lumia 950 XL. Η οθόνη του ήταν των 6 ιντσών ανάλυση 2K τύπου LCD, με 4GB RAM και Snapdragon 810 στο εσωτερικό. Με απλά λόγια είναι ένα Lumia 1520 με μια μπαταρία Lumia 830 με την κάμερα ενός Lumia 950XL.

    Πρόκειται για μια συσκευή στην οποία η εταιρεία δοκίμαζε χαρακτηριστικά όπως το Continuum, USB-OTG support, το Windows Hello και την υποστήριξη της γραφίδας πριν την διαθεσιμότητα του Lumia 950. Ο σαρωτής αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, ήταν κάτι που δεν είδαμε ποτέ σε ένα lumia handset. Πρώιμα Lumia 950 prototypes διέθεταν pen support ωστόσο κάτι τέτοιο εγκαταλείφθηκε, όπως και πολλά άλλα features.

    rx-130-buttons

    Η Microsoft χρησιμοποίησε το RX 130 και για τη δοκιμή της υποστήριξης των Windows 10 mobile σε ARM64 αρχιτεκτονική. Ο Snapdragon 810, υποστήριζε ARM 64, όπως και τα Windows 10 Mobile, ωστόσο ποτέ δεν είδαμε μια συσκευή σε ARM64. Το RX 130 έμοιαζε πολύ ενδιαφέρον και υποσχόταν πολλά και έδειχνε με τον καλύτερο τρόπο τι ακριβώς ανέμενε η Microsoft τα Windows 10 Mobile να αποτελέσουν στο μέλλον.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles