17.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Αυτό είναι το ρομπότ που κάνει… σκόνη το Optimus του Elon Musk

    Ο Elon Musk έχει ακόμη ένα λόγο για να μισήσει την OpenAI! Η Figure, μια εταιρεία που συνεργάζεται με τη δημιουργό του ChatGPT, κυκλοφόρησε ένα νέο video, αποκαλύπτοντας ένα ανθρωποειδές ρομπότ πολύ πιο ανεπτυγμένο από το Optimus της Tesla.

    Το video παρουσιάζει έναν άνθρωπο να αλληλεπιδρά με το ρομπότ Figure 01. Στο πλαίσιο μιας φυσικής συνομιλίας, του ζητά αρχικά να αναγνωρίσει τι βλέπει. “Βλέπω ένα κόκκινο μήλο σε ένα πιάτο στο κέντρο του τραπεζιού, ποτήρια και ένα πιάτο και εσάς να στέκεστε κοντά με το χέρι σας στο τραπέζι,” εξηγεί το Figure 01 με ανθρώπινη φωνή.

    Στη συνέχεια, το μέλος από την ομάδα της εταιρείας ζητά κάτι να φάει και το Figure 01 του δίνει το μήλο. Όταν αφήνει κάποια απορρίμματα στο χώρο, ζητά από το ρομπότ να του εξηγήσει γιατί έκανε αυτό που έκανε, ενώ ταυτόχρονα να καθαρίσει. Φυσικά, υπάρχει μια καθυστέρηση καθώς το ρομπότ επεξεργάζεται τις οδηγίες, αλλά κατά τα άλλα εκτελεί την εντολή απόλυτα. Οι ικανότητες δεν εξαντλούνται όμως εδώ!

    Αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε το πλήρες βίντεο, για να κατανοήσετε καλύτερα τι συμβαίνει. Μπορεί να αναρωτιέστε, γιατί αυτό είναι σημαντικό; Σίγουρα, ο Musk ανακοίνωσε το Optimus το 2021 χρησιμοποιώντας κάποιον ντυμένο σαν ρομπότ, αλλά η Tesla δεν έχει κάνει σπουδαία πρόοδο από τότε που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την OpenAI και την Figure.

    Δείτε στη συνέχεια το video με της δεξιότητες του ρομπότ Figure 01:

    Δείτε στη συνέχεια το ανθρωποειδές ρομπότ από τη Σαουδική Αραβία, που παρενόχλησε γυναίκα δημοσιογράφο και έγινε viral.

    Ανθρωποειδές ρομπότ… χούφτωσε γυναίκα δημοσιογράφο (video) – Digital Life!

    Η εξέλιξη στον τομέα είναι πια μεγάλη. Σημειώνεται ότι στο MWC 2024, η Engineered Arts αποκάλυψε το δεύτερης γενιάς ρομπότ Ameca, ένα κορυφαίο ανθρωποειδές που λειτουργεί με GPT 4, δηλαδή την πιο πρόσφατη έκδοση του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου της OpenAI. Η ικανότητα του Ameca να χαμογελά, να χορεύει και να συμμετέχει σε φυσικές συνομιλίες έχει καταφέρει όχι μόνο να εντυπωσιάσει τους παρευρισκόμενους στο MWC, αλλά και να πυροδοτήσει έναν σημαντικό διάλογο για το μέλλον της αλληλεπίδρασης με τον άνθρωπο.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles