23 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Βγήκαν τα… μαχαίρια! Ο Elon Musk μηνύει την OpenAI

    Μήνυση κατέθεσε ο Elon Musk εναντίον της OpenAI και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sam Altman, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία έχει παραβιάσει την αρχική συμφωνία σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας προτεραιότητα στο κέρδος και όχι στα οφέλη προς την ανθρωπότητα.

    Η θέση του Elon Musk

    Ο 52χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της OpenAI αλλά πλέον δεν κατέχει μετοχές, δήλωσε στο πλαίσιο της μήνυσης που κατατέθηκε στο San Francisco ότι η στενή σχέση της εταιρείας με τη Microsoft Corp. έχει υπονομεύσει τον αρχικό της στόχο να δημιουργήσει τεχνολογία ανοιχτού κώδικα που δεν θα υπόκειται στις επιχειρηματικές προτεραιότητες.

    Ο Musk, ο οποίος είναι επίσης CEO της Tesla Inc., έχει εκφραστεί έντονα για τους κινδύνους της generative AI. Η κυκλοφορία του ChatGPT της OpenAI, πριν από περίπου ένα χρόνο, διαδόθηκε και αύξησε τις ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τον ανταγωνισμό για την ανάπτυξη της AGI, όπου οι υπολογιστές είναι τόσο έξυπνοι όσο ένας μέσος άνθρωπος.

    Ο Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, βοήθησε στην ίδρυση της OpenAI το 2015 αλλά απομακρύνθηκε από την εταιρεία περίπου δύο χρόνια αργότερα λόγω φιλοσοφικών διαφορών σχετικά με το ποιο θα πρέπει να είναι το όφελος από την τεχνολογία. Εκτός από κεφαλή της Tesla, ο Musk είναι ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου X και συγκεντρώνει χρήματα για μια επιχειρηματική πρωτοβουλία τεχνητής νοημοσύνης που ίδρυσε με το όνομα xAI και διαθέτει το δικό της chatbot τύπου ChatGPT, το Grok.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk, Bill Gates ή Steve Jobs! Ποιος είναι ο εξυπνότερος από τους “τιτάνες” της τεχνολογίας;

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles