23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτό είναι το πιο κρύο μέρος στον πλανήτη

    Αν κρυώνεις στην Ελλάδα το χειμώνα και βρίζεις τους Locomondo για το άσμα τους, μάλλον δεν έχεις διαβάσει για το μέρος που βλέπεις στη φωτογραφία, το πιο κρύο μέρος στον πλανήτη.

    nasa-coldest-place-on-earth

    Αυτό το είναι το Valkyrie Dome -ή αλλιώς Dome Fuji– που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 3.700 μέτρων στην Ανατολική Ανταρκτική και, σύμφωνα με τη NASA, αποτελεί το πιο κρύο μέρος στη γη..

    Οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν έως και τους 92 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν, στην κορυφογραμμή αυτή, σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ και τη NASA. Η ανακάλυψη προήλθε από ανάλυση δεδομένων του δορυφόρου LandSat 8, ακολουθώντας 32 χρόνια ερευνών και πληροφοριών από άλλα μετεωρολογικά όργανα διαστημικών σκαφών.

    Το “αρνητικό” ρεκόρ των 93,2 βαθμών Κελσίου μετρήθηκε στις 10 Αυγούστου του 2010, ενώ το αμέσως πρροηγούμενο ήταν η θερμοκρασία των -89.2 βαθμών Κελσίου που παρατηρήθηκε το 1983 στον Ερευνητικό Σταθμό Vostok στην Ανατολική Ανταρκτική, επίσης.

    Δες το παρακάτω video, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πιο κρύο μέρος στον πλανήτη (καθώς δύσκολα θα θελήσεις να το επισκεφθείς).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles