19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αυτό είναι το σχέδιο του Donald Trump για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο!

    Η ασφάλεια και η άμυνα στον κυβερνοχώρο αποτέλεσαν πυλώνα της προεκλογικής εκστρατείας τους 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump. Ο ίδιος είχε υποσχεθεί ότι θα προβεί σε αποφασιστικές κινήσεις για να ενισχυθεί η ασφάλεια αν κέρδιζε την προεδρία και ένα έγγραφο 400 σελίδων το οποίο περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας Washington Post αναλύει ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν.

    donald-trump-peter-thiel

    Να σημειωθεί ότι το έγγραφο αυτό δεν περιγράφει επακριβώς ένα σχέδιο για τη διασφάλιση της ψηφιακής υποδομής των ΗΠΑ ή τη διενέργεια αλλαγών σε κυβερνητικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αντίθετα, καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να διεξάγουν έναν έλεγχο της κατάστασης που επικρατεί σήμερα. Δηλαδή, ο Λευκός Οίκος επιθυμεί να έχει μια άποψη για το ποιες ευπάθειες υπάρχουν, ποιοι είναι οι αντίπαλοι στον κυβερνοχώρο, ποιες είναι οι δυνατότητες της Αμερικής στο χώρο αυτό και πώς ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση στην κυβερνοασφάλεια.

    Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην Κίνα και στη Ρωσία, δυο έθνη τα οποία θεωρούνται πιο συχνά ως υπεύθυνα για κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες. Επίσης, από το έγγραφο απουσιάζει η αναφορά στην κρυπτογράφηση, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles