21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αυτό ήταν το αρχικό όραμα της Microsoft για τα Lumia 950 και Lumia 950 XL

    Όταν η Microsoft είχε ανακοινώσει τα Lumia 950 και Lumia 950 XL, τον Οκτώβριο του 2015, οι φανατικοί οπαδοί της εταιρείας ήταν ιδιαίτεροι χαρούμενοι για την άφιξη του Windows Hello αλλά και του Continuum στα smartphones τους. Εκτός από αυτά τα δυο χαρακτηριστικά που ξεχώριζαν, τα Lumia 950 αποτελούσαν συνηθισμένες ναυαρχίδες.

    microsoft_lumia_950_dual_sim

    Σήμερα, χάρη στην ιστοσελίδα Windowscentral είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το αρχικό όραμα της Microsoft για τις συγκεκριμένες ναυαρχίδες και τα Windows 10 Mobile, πριν η εταιρεία εγκαταλείψει τις προσπάθειες. Για πρώτη φορά, είμαστε σε θέση να δούμε μερικά από τα αρχικά σχέδια της Microsoft για τον τρόπο εμπορικής προώθησης των συσκευών, δηλαδή το smart cover και την γραφίδα των Lumia 950 και Lumia 950 XL.

    microsoft

    To Windows Central κατάφερε να αποσπάσει ένα βίντεο που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα, των Lumia 950 και 950XL και το οποίο παρουσιάζει ορισμένες ενδιαφέρουσες ιδέες που η εταιρεία είχε σχεδιάσει για τις συγκεκριμένες ναυαρχίδες. Η σειρά συσκευών Lumia 950, επρόκειτο να είναι το αστέρι της Microsoft που επιδεικνύει έμπρακτα και με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της πλατφόρμας.

    Τα Lumia 950 και 950 XL έκαναν το ντεμπούτο τους με ορισμένα προβλήματα λογισμικού και με υλικά που πολλοί θεώρησαν ότι ήταν χαμηλής ποιότητας και εύκολα να σπάσουν. Πιστεύεται ότι το video δημιουργήθηκε το 2015, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης των Lumia 950 και Lumia 950 XL. Δείχνει πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, που η εταιρεία σκόπευε να διαθέσει με αυτά, όπως μια πολύ πιο λεπτομερής οθόνη γρήγορης ματιάς, υποστήριξη γραφίδας και υποστήριξη χειρονομιών.

    lumia_950_pen

    Αν σκεφθούμε ότι το βίντεο δημιουργήθηκε πριν να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των Lumia 950 και Windows 10 Mobile, εύκολα κατανοούμε ότι αποτελούν ιδέες σε επίπεδο concept, αλλά εκείνη την περίοδο, οι ιδέες αυτές ήταν πλήρως εναρμονισμένες με το χρονοδιάγραμμα και θα έπαιρναν σάρκα και οστά το Φθινόπωρο του 2015, πριν τελικά εγκαταλειφθούν οριστικά, λίγο μετά τη διάθεση των συσκευών. Η γραφίδα μάλιστα, έχει αρκετές ομοιότητες με το Surface pen, κάτι που δεν το θεωρούμε απλά σύμπτωση. Είναι πιθανόν, αυτή να ήταν ίδια με εκείνη που χρησιμοποιείται στη σειρά συσκευών Microsoft Surface, κάτι που υποδεικνύει ότι το Surface pen θα λειτουργούσε με το Lumia 950 XL.

    lumia-950-edge-gesture

    Επίσης στο video φαίνεται πολύ σύντομα ότι στη σειρά Lumia 950 θα γνωρίζαμε και το χαρακτηριστικό «Active Sides» edge gestures. Με αυτό η συσκευή θα αναγνώριζε πότε το κρατάμε, κάτι που θα υποκινούσε και αντίστοιχες συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα να μείνει ανοιχτή η οθόνη ή να περιστραφεί. Ακόμη, από το βίντεο προκύπτουν και κάποιες διαφορές στο design του Lumia 950, πράγμα που είναι φυσικό από τη στιγμή που αυτό παρουσιάζει concept ιδέες. Ενδιαφέρον έχει να σημειώσουμε, πως ακόμη και Smart Covers η εταιρεία εξέταζε να προσφέρει στα Lumia 950, τα οποία θα πωλούνταν ξεχωριστά, όπως και η γραφίδα.

    lumia_950_original

    Μήπως, τελικά, όλα αυτά προορίζονται για το Surface Phone; Είναι ένα ερώτημα που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί σε αυτό το στάδιο και παραμένει ανοικτό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles