18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείς κρυπτογράφηση στο iPhone σου

    Η Cellebrite είναι μια αρκετά γνωστή ισραηλινή εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στο hacking των iPhone της Apple. Αν το όνομα αυτό σας θυμίζει κάτι, είναι γιατί πρόκειται για την ίδια εταιρεία η οποία ενεπλάκη και αυτή στη διαμάχη FBI και Apple στην υπόθεση με το ξεκλείδωμα του iPhone του τρομοκράτη των επιθέσεων στο San Bernardino. Η ίδια δε βοήθησε το FBI στο ξεκλείδωμα, ωστόσο όμως έχει τα μέσα για το χακάρισμα ενός iPhone.

    iphone

    Η ιστοσελίδα ZDnet επιθεώρησε πρόσφατα κάποια αρχεία που αποδεικνύουν τη δύναμη που έχει η Cellebrite. Συγκεκριμένα, πριν από λίγους μήνες έλαβε αρκετά κρυπτογραφημένα αρχεία τα οποία υποτίθεται ότι ανήκουν σε κάποιο αστυνομικό τμήμα των ΗΠΑ, έπειτα από διαρροή σε κάποια δικηγορική εταιρεία, η οποία συγχρόνιζε τα συστήματά της με το Διαδίκτυο χωρίς κάποιον κωδικό. Μέσα σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται σημαντικές αναφορές οι οποίες δημιουργήθηκαν από το αστυνομικό τμήμα με το λογισμικό Cellebrite.

    Προφανώς, η αστυνομία των ΗΠΑ έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια πάνω στην τεχνολογία αυτή, καθώς προσφέρει απτά αποτελέσματα τα οποία προχωρούν πολύ πιο πέρα από την απλή παροχή πρόσβασης στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε μια συσκευή. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως μπορεί να κατεβάσει σχεδόν τα πάντα από οποιαδήποτε συσκευή σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια δημιουργεί μια αναφορά η οποία περιλαμβάνει λεπτομερώς τα μηνύματα, τηλεφωνικές κλήσεις, ηχητικά μηνύματα προσωπικού τηλεφωνητή, εικόνες, τοποθεσίες και πολλά άλλα.

    Το ZDnet είχε δημοσιεύσει μέρη μιας τέτοιας αναφοράς από δεδομένα που αντλήθηκαν από ένα iPhone 5 που έτρεχε iOS 8 και το οποίο δεν είχε κάποιου είδους κρυπτογράφηση. Τα δεδομένα περιείχαν ακόμη και πληροφορίες που είχαν διαγραφεί, αλλά και λεπτομερείς αναφορές που περιέγραφαν πόσες τηλεφωνικές κλήσεις είχαν γίνει στη συσκευή ή πόσα μηνύματα είχαν σταλεί.

    Από όλα τα παραπάνω διαφαίνεται η ανάγκη χρήσης ενός password στο iPhone. Από την μεριά της η Cellebrite ισχυρίζεται πως δεν μπορεί να χακάρει συσκευές iPhone 4S ή νεότερες προστατευμένες με passwords. Υπενθυμίζουμε, ότι το iOS 8 ήταν η πρώτη έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού της Apple που εισήγαγε τη δυνατότητα κρυπτογράφησης της συσκευής μέσω κωδικού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles