13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτός θα είναι ο νικητής του Μουντιάλ, σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη

    Τα πρώτα παιχνίδια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Ρωσίας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και οι περισσότεροι συζητάμε για το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής φέτος. Κάποιοι το παίζουν και στο στοίχημα, δοκιμάζοντας την τύχη τους σε συνδυασμό με την επιτυχία τους στις προβλέψεις. Ανάμεσα σε όσους επιχειρούν να βρουν τη χώρα που θα καταφέρει να κατακτήσει το Μουντιάλ της Ρωσίας, είναι ωστόσο και μία …τεχνητή νοημοσύνη.

    2018-Russia-World-Cup

    Κάνοντας χρήση μίας βάσης δεδομένων που περιλαμβάνει στατιστικά από προηγούμενους αγώνες, την κατάταξη της FIFA, τους παίκτες, καθώς και data από τις διάφορες χώρες, αλλά και προσομοιώνοντας το τουρνουά 100.000 φορές, οι ερευνητές έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.

    Πρόκειται για μία ομάδα ακαδημαϊκών από τη Γερμανία και το Βέλγιο, που, με βάση τα δεδομένα που έδωσαν σε έναν αλγόριθμο και φυσικά τις διασταυρώσεις των ομάδων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η …Ισπανία (με ποσοστό 17,8%) είναι η χώρα που θα κατακτήσει φέτος το Μουντιάλ. Ακολουθεί η Γερμανία (17,1%) και κατόπιν η Βραζιλία (12,3%), ενώ ακολούθως βρίσκονται η Γαλλία (11,2%) και το Βέλγιο (10,4%).

    espana

    Ο αλγόριθμος τα μπλέκει λίγο όταν λέει ότι η Ισπανία θα …έχανε σε μία αναμέτρηση με τη Γερμανία, ωστόσο, όπως σημειώνει, η Γερμανία πιθανώς θα αντιμετωπίσει δυσκολότερους αντιπάλους στην πορεία της, κάτι που ίσως τη θέσει εκτός.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα, από τον πρώτο όμιλο θα περάσουν η Ουρουγουάη και η Ρωσία, από το δεύτερο η Ισπανία και η Πορτογαλία, από τον τρίτο η Γαλλία και η Δανία, από τον τέταρτο η Αργεντινή και η Κροατία, από τον πέμπτο η Βραζιλία και η Ελβετία, από τον έκτο η Γερμανία και η Σουηδία, από τον έβδομο το Βέλγιο και η Αγγλία και από τον όγδοο η Κολομβία και η Πολωνία.

    Για να δούμε, θα τα καταφέρει στις προβλέψεις του ο αλγόριθμος;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles