22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Αυξάνονται οι μισθοί για τους υπαλλήλους της Foxconn και μειώνονται οι υπερωρίες

    Μετά από τα επανειλημμένα ρεπορτάζ των εφημερίδων σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn, αλλά και τις διαμαρτυρίες ακτιβιστών, αποδεικνύεται πως κάθε τέτοια κινητοποίηση έχει αποτέλεσμα (με το δεδομένο βέβαια πως οι εταιρείες παίρνουν σοβαρά τον ρόλο της κοινωνικής τους ευθύνης…).

    Μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ανεξάρτητη οργάνωση στα εργοστάσια ενός από τους προμηθευτές της Apple, τη Foxconn, όπου και παρουσιάστηκαν τα περισσότερα κρούσματα “κακοποίησης” εργαζομένων, η Apple, ανεπισήμως πίεσε την Foxconn ώστε να προχωρήσει σε αύξηση μισθού των εργαζομένων της κατά 16%-24%, όπως ανακοίνωσε η δεύτερη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Έτσι οι μισθοί των περισσότερων εργαζομένων στην εταιρεία θα φτάσουν στο φοβερό ύψος των 220-250 δολαρίων, από τα 180 που ήταν πριν. Η Foxconn έσπευσε να τονίσει πως και οι προηγούμενοι μισθοί ήταν πάνω από το κατώτατο όριο που υπάρχει στην Κίνα

    Επίσης, οι υπερωρίες των εργαζομένων που έφταναν μέχρι και τις 80 ώρες τον μήνα, περικόπτονται. Ακόμα κι αν δεν είναι θεαματικές οι αλλαγές στις συνθήκες ζωής των εργαζομένων της Foxconn, σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα, καλό είναι να συνειδητοποιούμε πως όταν “φωνάζουμε” για πράγματα, αυτά μπορούν να αλλάξουν. Αυτή είναι και η ουσία του ακτιβισμού.

    Πηγές: SlashGear, abc

     

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles