21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Αυξάνονται σημαντικά οι μέσες ταχύτητες Internet παγκοσμίως

    Εντάξει δεν γίναμε Σουηδία ή… Νότια Κορέα πλέον, αλλά την καλή θέση και φέτος την πετύχαμε (στο ρυθμό ενσωμάτωσης IPv6). Σύμφωνα με την γνωστή εταιρία αναδιανομής δικτυακού περιεχομένου Akamai, η Νότια Κορέα εξακολουθεί να έχει τις υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης internet στον κόσμο, την ίδια στιγμή που μέση παγκόσμια ταχύτητα έχει αυξηθεί κατά 12% το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015, φτάνοντας πλέον τα 6,3 Mbps. Σημειώστε οτι η ετήσια διαφορά είναι στο 23%!

    2006738

    Στη δεύτερη θέση μετά την Ν. Κορέα βλέπουμε την Νορβηγία με μέση ταχύτητα 21,3 Mbps, ενώ η Σουηδία (προσωπική μου επιλογή) έχει 20,6 Mbps. Στις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση βλέπουμε επίσης την Ελβετία, την Λετονία, την Ιαπωνία, Ολλανδία, Τσεχία, Φινλανδία αλλά όχι την Ελλάδα.

    c

    Τη χώρα μας όμως την εντοπίζουμε στη δεύτερη θέση στον ρυθμό χρήσης του πρωτοκόλλου IPv6, με το παλαιότερο πρωτόκολλο IPv4 πλέον αποσύρεται με αργούς ρυθμούς. Οι μέσοι όροι ταχυτήτων στα δίκτυα κινητών ανά χώρα διαφέρουν σημαντικά, καθώς στην Αγγλία φτάνει τα 27,9 Mbps, ενώ στην Αλγερία φτάνει μετα βίας τα 2,2 Mbps.

    image

    Όσον αφορά τους browsers των κινητών, ο Chrome Mobile κατέχει το 58% της συνολικής κίνησης των smart συσκευών, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Safari για iOS στο 33%. Αυτό έχει σχέση φυσικά με την διείσδυση των Android συσκευών στην αγορά και του μικρότερου μεριδίου του mobile λειτουργικού της Apple, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου η τιμή του iPhone είναι ιδιαίτερα υψηλή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles