20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Αύξηση 7,9% των δαπανών για την Πρόληψη Απώλειας Δεδομένων

    data protection

    Οι συνολικές δαπάνες για την ασφάλεια των πληροφοριών θα αναπτυχθούν περαιτέρω φέτος έναντι του 2015, ενώ και το περασμένο έτος είχαν ενισχυθεί κατά 8,2% έναντι του 2014, χρονιά κατά την οποία, επίσης, υπήρξε άνοδος των σχετικών δαπανών. Από τους επιμέρους τομείς της αγοράς, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Gartner, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη έως το 2020 θα καταγράψουν αυτοί των δοκιμών ασφαλείας, του IT outsourcing και του data loss prevention-DLP (Πρόληψη Απώλειας Δεδομένων).

    “Επιχειρήσεις και οργανισμοί επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στην ανίχνευση και την επιτυχή αντιμετώπιση κακόβουλων επιθέσεων, θεωρώντας ότι τα προληπτικά μέτρα δεν είναι επαρκή να τους προφυλάξουν από τις παγίδες του ψηφιακού εγκλήματος. Εμείς συνιστούμε στις επιχειρήσεις να εξισορροπήσουν τις σχετικές δαπάνες, συμπεριλαμβάνοντας και τους δύο τομείς”, αναφέρει η Gartner.

    Πρόληψη απωλειών
    Η εταιρεία αναφέρει ότι η συνεχής διεύρυνση των δαπανών για την ασφάλεια των πληροφοριών είναι περαιτέρω από αναμενόμενη, καθώς το Internet of Things, η wearable τεχνολογία, τα αυτοκινούμενα οχήματα, η ασφάλεια των συστημάτων, που λειτουργούν στη λογική του Bring Your Own Device (BYOD) ή η ασφάλεια των συστημάτων και των υπηρεσιών Cloud, ήδη, δημιουργούν νέα δεδομένα στην αγορά ασφαλείας. Υπό αυτά τα δεδομένα, προβλέπει ότι μέχρι το 2018, το 90% των επιχειρήσεων και οργανισμών θα εφαρμόζει τουλάχιστον μία μορφή ολοκληρωμένου συστήματος DLP, από 50%, που είναι το αντίστοιχο ποσοστό σήμερα.

    Επιπλέον, εκτιμά ότι η μέση τιμή πώλησης των συστημάτων firewalls θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 2 ή 3 ποσοστιαίες μονάδες έως τα τέλη του 2018.

    Βασικό πρόβλημα
    Το θέμα της ασφάλειας των πληροφοριών δεν αναμένεται να βγει από την ατζέντα των επιχειρήσεων στο άμεσο μέλλον, με τη στενότητα των εταιρικών προϋπολογισμών να είναι – ίσως- από τους μόνους λόγους που “φρενάρουν” την αγορά από ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

    Σύμφωνα με έρευνα της Accenture, ενώ οι εταιρείες επιθυμούν να επενδύσουν σε προηγμένες τεχνολογίες ψηφιακής προστασίας στον κυβερνοχώρο, ο προϋπολογισμός δεν επαρκεί για την πρόσληψη ή την εκπαίδευση ειδικευμένων στελεχών. Η δε έλλειψη χρηματοδότησης για την πρόσληψη ατόμων με τις κατάλληλες δεξιότητες στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας δημιουργεί κρίσιμα κενά ασφαλείας, τα οποία εύκολα εκμεταλλεύονται οι κυβερνο-εγκληματίες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα σε ποσοστό 42% δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερα κονδύλια, προκειμένου να υποστηρίξουν την ασφάλεια έναντι ψηφιακών απειλών. Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς (54%) ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι είναι ανέτοιμοι να προλάβουν, να διαχειριστούν και να αντικρούσουν περίπλοκα περιστατικά ασφάλειας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles