15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Από την παιδική ηλικία στα… γηρατειά μέσα σε 5 λεπτά (Time-lapse video)

    Πρόκειται για ένα video που δημιούργησε ο Anthony Cerniello -με την κατάλληλη επεξεργασία βεβαίως- δείχνοντας τη φίλη του Danielle να “μεγαλώνει” από την παιδική της ηλικία μέχρι την ωριμότητα.

    aging-time-lapse-video

    Η διάρκεια του video είναι μόλις 5 λεπτά και είναι εντυπωσιακό να δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο η μικρή Danielle αλλάζει περνώντας τα χρόνια και “μεταμορφώνεται” από παιδί σε έφηβη, κατόπιν σε νεαρό κορίτσι και έπειτα σε ώριμη αλλά και ηλικιωμένη γυναίκα.

    Πώς όμως δημιουργήθηκε αυτό το αποτέλεσμα; Ο Cerniello, που το επάγγελμά του είναι video editor, δε συνέλαβε φωτογραφίες από την Danielle σε κάθε ηλικία. Αντίθετα, συνεργάστηκε με το φωτογράφο Keith Sirchio λαμβάνοντας πορτρέτα της Danielle και της οικογένειάς της σε ένα reunion.

    Οι φωτογραφίες συγκεντρώθηκαν, σκαναρίστηκαν και, στη συνέχεια, έγιναν animations με τη βοήθεια δύο ακόμη συνεργατών του και λογισμικού όπως το After Effects και το 3D Studio Max, ώστε να δείξουν με όσο γίνεται πιο πειστικό τρόπο το πώς μεγαλώνει το ανθρώπινο σώμα. Από αυτές αξίζει να σημειώσουμε ότι χρησιμοποιήθηκαν μόνο των συγγενών που είχαν παρόμοια οστική δομή με την Danielle, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    Στο video, όπως θα διαπιστώσετε, οι μεταβάσεις είναι σχετικά ανεπαίσθητες, περνώντας τα δευτερόλεπτα ωστόσο ο θεατής καταλαβαίνει ό,τι κάτι αλλάζει, χωρίς όμως να είναι σε θέση να εντοπίσει συγκεκριμένες διαφορές.

    Αυτό, εξάλλου, ήθελε να πετύχει και ο δημιουργός του, που, όπως γράφει “η ιδέα ήταν να καταλάβει κάποιος ότι κάτι συμβαίνει και δεν μπορεί να το δει, αλλά να το νιώσει όπως συμβαίνει και με την ίδια τη διαδικασία της γήρανσης”.

    Δείτε το εντυπωσιακό κλιπ στο σύνολό του, το οποίο αποτελεί ομολογουμένως μία εξαιρετική δουλειά.

    Danielle from Anthony Cerniello on Vimeo.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles