22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Αγοράζοντας 1 εκατ. emails χρηστών του Facebook έναντι 5 δολαρίων

    Ο Bogonil Shopov, ένας Βούλγαρος blogger, ισχυρίζεται ότι αγόρασε τα emails 1 εκατομμυρίου χρηστών του Facebook, έναντι μόλις 5 δολαρίων!

    Τα δεδομένα τα αγόρασε μέσω σχετικής αγγελίας που είδε σ’ ένα site που ονομάζεται “Gigbucks” και, στη συνέχεια, δημοσιοποίησε τα στοιχεία στο προσωπικό του blog talkweb.eu. Η αγγελία έχει αφαιρεθεί, πλέον, από το Gigbucks και ο χρήστης της έχει μπαναριστεί, η υπόθεση, όμως, φαίνεται ότι έχει βγει για τα καλά στα “φώτα” της δημοσιότητας.

    Η δημοσιοποίηση του γεγονότος ανάγκασε την ομάδα ασφαλείας του Facebook να επικοινωνήσει με τον blogger, ώστε να δει τι συμβαίνει. Όπως ισχυρίζεται, μάλιστα, ο Βούλγαρος, από το Facebook του ζήτησαν να κρατήσει τη συνομιλία του με τους υπευθύνους του δημοφιλούς site μυστική και να μην αποκαλύψει οποιοδήποτε μέρος της. O ίδιος βέβαια …δημοσιοποίησε τα πάντα, με την υπόθεση να απασχολεί, πλέον, γνωστά αμερικανικά τεχνολογικά sites, όπως το gizmodo ή το mashable.

    Πώς συγκεντρώθηκαν όμως όλα αυτά τα emails Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον πωλητή, αυτό έγινε μέσω μίας Facebook app και, απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς είναι αδύνατη εξαγωγή τέτοιων στοιχείων απευθείας από το Facebook.

    Αν χρησιμοποιείτε Facebook apps, πρέπει να είστε, έτσι κι αλλιώς, πολύ προσεκτικοί με τα δικαιώματα που τους δίνετε. Από τα Privacy Setings > Ads, apps and Websites > Edit Settings > How people bring your info to apps they use μπορείτε να κάνετε τις ρυθμίσεις σας, ώστε να είστε περισσότερο ασφαλείς.

    Αυτή είναι και η άποψη του Facebook, οι υπεύθυνοι του οποίου, όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός, σημείωσαν ότι κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τους χρήστες τους από οποιονδήποτε προσπαθεί να “εκθέσει” τις προσωπικές τους πληροφορίες, ενώ, όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, έχουν βάλει τους μηχανικούς τους να το διερευνούν.

    Πηγή: Ubergizmo via Mashable

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles