11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Αεροσκάφος Airbus A320 της Air France αποφεύγει στο παρά πέντε drone, γλιτώνοντας την συντριβή!

    Είναι αλήθεια ότι πλέον τα drones δεν αποτελούν ένα ακριβό gadget (όπως στο παρελθόν), καθώς με την τεχνολογία τους να γίνεται «mainstream», o καθένας μας (ανάλογα πάντοτε και με τις ανάγκες του) μπορεί να αποκτήσει ένα από αυτά δαπανώντας ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσό. Αναμφίβολα, τα εναέρια drones αποτελούν αυτή τη στιγμή από τα πιο “hot” trends που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ωστόσο πλέον οι αρχές έχουν αρχίσει να ανησυχούν, καθώς οι ανεξέλεγκτες πτήσεις τους μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του εναέριου χώρου…

    Air France Airbus 1

    Ειδικότερα, οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας βλέπουν πλέον ως «απειλή» την εντεινόμενη παρουσία των drones πάνω από τον εναέριο χώρο των αεροδρομίων. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό πρόσφατα από την Γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, στις 19 Φεβρουαρίου ένα αεροσκάφος Airbus A320 της Air France γλίτωσε στο παρά πέντε τη σύγκρουση του με ένα drone. Όπως έγινε γνωστό, το Airbus βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle με ενεργοποιημένο τον αυτόματο πιλότο, όταν στα 5.500 πόδια ο συγκυβερνήτης διέκρινε ένα εναέριο αντικείμενο να πετάει στο ίδιο ύψος. Οι πιλότοι του Airbus για να αποφύγουν την πρόσκρουση με το αντικείμενο (που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν ένα εναέριο drone) αναγκάστηκαν να γυρίσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους στο χειροκίνητο και έτσι κατάφεραν να μην συγκρουστούν με το drone που κατευθυνόταν κατά πάνω τους!

    Drone 3

    Το drone πέρασε σχεδόν ξυστά (μόλις πέντε μέτρα) κάτω από το αριστερό φτερό του Airbus και σίγουρα εάν οι πιλότοι δεν είχαν αντιδράσει εγκαίρως, τότε δεν αποκλείεται να είχαμε μία ακόμη θλιβερή αεροπορική τραγωδία. Όλα τα αεροδρόμια έχουν συγκεκριμένες ζώνες απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο που τα περιβάλλει, ωστόσο τα περισσότερα ραντάρ δεν μπορούν να εντοπίσουν τα drones, λόγω του μικρού μεγέθους τους. Είναι πολύ πιθανό ότι στο άμεσο μέλλον θα θεσπιστούν νέα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα απαγορεύουν ρητώς τις πτήσεις drones και θα προστατεύουν καλύτερα τις αεροπορικές πτήσεις.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles