21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    416.500 ευρώ κάνει. Ακόμη να την παραγγείλεις;


     
    Όταν το δάχτυλο δείχνει την κρίση, η Mercedes SLD ED σημαδεύει την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης, που είναι 100% ηλεκτρική.

    Ναι, δεν έχει νόημα, σε μια χώρα που ζει και αναπνέει με το σωληνάκι, να παραμυθιάζεις τον εαυτό σου με την απόλυτη αυτοκινητιστική ονείρωξη. Έχει όμως εκπαιδευτικό ενδιαφέρον και ως τέτοια περίπτωση, φίλε petrolhead, οφείλεις να τη σεβαστείς. Ενίοτε να την κάνει restore ο εγκέφαλος σου, σε κάθε φιλική συνεύρεση. Έστω και αν μοναδικός στόχος είναι να εντυπωσιάσεις τους κολλητούς.

    Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, πάρε χαρτί και μολύβι. Λοιπόν, πρώτα με τους αριθμούς: 4 ηλεκτρικοί κινητήρες τοποθετημένοι ένας προς έναν στους αντίστοιχους τροχούς, 740 ίπποι, 0-98 χλμ. από στάση σε 3,9 δεύτερα και τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χιλιόμετρα.

    Οι Γερμανοί πρόσεξαν τόσο πολύ τη σχεδίαση, που παρά το αυξημένο βάρος των συσσωρευτών (548 κιλά), το τελικό ζύγι είναι το ίδιο ακριβώς με την νορμάλ έκδοση: εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου είναι η απάντηση.

    Τι άλλο θα θέλεις να ξέρεις; Ά, ότι κοστίζει 416.500 ευρώ, ότι θέλει 3 ώρες να φορτίσει σε σπιτικό ηλεκτρικό δίκτυο και ότι προσφέρει αυτονομία της τάξης των 250 χιλιόμετρων – δεν φτάνει ούτε μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

    Δες τώρα και το αθόρυβο βίντεο.
     

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles