16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ακούστε το ‘Bohemian Rhapsody’ και θα σας φτιάξει η διάθεση

    Το περίφημο τραγούδι των Queen, ‘Bohemian Rhapsody’ είναι η πρώτη ροκ όπερα που ανέβηκε στα τσαρτ και προσέδωσε ανάλαφρο χαρακτήρα στα progressive συγκροτήματα της εποχής. Επίσης είναι το τραγούδι που κάθε λίγο και λιγάκι πραγματοποιεί comeback από κάθε πλευρά των media, αλλά πλέον είναι και το κομμάτι που αποδείχθηκε πως έχει θεραπευτικές ικανότητες.

    queen_band_members

    Η Faith in the World Week ερευνά αυτή την παράμετρο της μουσικής και σε δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων, το τραγούδι των Queen βρέθηκε στην κορυφή των τραγουδιών που κάνουν τον κόσμο να αισθάνεται καλύτερα και να τους φτιάχνει την διάθεση. Δεύτερο ήρθε το ‘Dancing Queen’ των Abba ενώ την τρίτη θέση πήρε το πιο πρόσφατο ‘Happy’ του Pharrell Williams.
    Τα 2/3 όσων συμμετείχαν στην δημοσκόπηση δήλωσαν ότι τους αρέσει να ακούν μουσική όταν δεν νιώθουν καλά. Και οι 9 στους 10 είπαν πως η μουσική κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα όταν είναι άρρωστοι ή βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.
    Το 81% των Βρετανών δήλωσε πως έχουν αισθανθεί καλύτερα ακούγοντας μουσική, ενώ το 36% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτιμά να ακούει μία ομιλία παρά μουσική, όταν δεν νιώθουν καλά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles