12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Alcatel 5V: Hands-on με το γοητευτικό “value for money” της εταιρείας

    Θεαματικό comeback από την Alcatel το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά τις δυνατότητες, την εμφάνιση και το “value for money” των συσκευών της, και το Alcatel 5V είναι ένα από τα μοντέλα που ξεχώρισαν στη “μικρή” κατηγορία, στην IFA 2018 του Βερολίνου. Η συσκευή βρέθηκε για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος και καταφέραμε να έχουμε την “αποκλειστικότητα”, όποτε δε χάσαμε την ευκαιρία να σας την παρουσιάσουμε!

    Το Alcatel 5V δε θυμίζει σε τίποτα τα “παλιά” Alcatel, έρχεται με μικρά bezels, notch και ελκυστική εμφάνιση, με γυαλιστερό πίσω μέρος και ένα αρκετά έντονο, μπλε χρώμα που τραβάει πάνω του τα βλέμματα. Η συσκευή είναι διαθέσιμη και στο διακριτικότερο, μαύρο χρώμα, έχει αρκετά μικρό βάρος (158 γραμμάρια) και πάχος 8,5 χιλιοστά, αλλά με “στρογγυλεμμένες” άκρες. Στη συσκευασία θα βρείτε φορτιστή 10 Watts, καλώδιο USB και το SIM tray pin.

    Το Alcatel 5V έχει IPS οθόνη 6,2″ με ανάλυση HD+ (720×1500 pixels, 19:9 aspect ratio), ένα αρκετά καλό 84,5% screen-to-body ratio και καλύπτεται από Asahi Dragontrail κρύσταλλο. Στο εσωτερικό της βρίσκουμε το οκταπύρηνο MediaTek Helio P22 που προσφέρει αξιοπρεπέστατες επιδόσεις για τον μέσο χρήστη, σε συνδυασμό με 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου που θα καλύψουν τις ανάγκες του. Ο τελευταίος επεκτείνεται μέσω microSD κάρτας (έως 128GB) και η συσκευή “τρέχει” Android 8.1 Oreo, ενώ διαθέτει NFC, FM Radio, microUSB 2.0 θύρα και υποστήριξη LTE δικτύων, προφανώς.

    Στο πίσω μέρος του 5V βρίσκουμε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά και το dual camera module, το οποίο συνοδεύεται από ένα dual-LED, dual-tone flash. Ο κύριος αισθητήρας έχει ανάλυση 12MP και συνδυάζεται με f/2.2 φακό, υποστηρίζει HDR και PDAF ενώ μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS με gyro-EIS. Ο δευτερεύοντας depth sensor έχει ανάλυση 2MP και ουσιαστικά βρίσκεται εκεί για να προσφέρει το περίφημο bokeh effect στα πορτραίτα σας (και όχι μόνο). Όσο για τη selfie camera, έχει αισθητήρα 8MP με f/2.8 διάφραγμα φακού αλλά το soft flash βοηθά στις νυχτερινές λήψεις ώστε να αντισταθμίσει το μικρό διάφραγμα. Μπορεί να κάνει λήψη 720p video στα 30FPS και προσφέρει αρκετά modes που προτιμούν οι λάτρεις των selfies (π.χ. beautification κ.λπ.)

    Ο ήχος προέρχεται από ένα μονό ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής και είναι ικανοποιητικής έντασης και καθαρότητας, ενώ ένα από τα ισχυρά “όπλα” του 5V είναι η μπαταρία των 4.000mAh, που σε μια συσκευή με τέτοια specs προσφέρει άνετα πάνω από 1 ημέρα αυτονομίας, ίσως και 2 με ήπια χρήση.

    Ελπίζουμε σύντομα να δούμε το Alcatel 5V και στην ελληνική αγορά, ενώ η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί λίγο κάτω από τα €200, καθιστώντας το μια ικανοποιητική επιλογή για αρκετούς χρήστες.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles