18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Alcatel Idol 2 Mini S hands-on review: Νέος παίκτης στην αγορά των “minis”!

    Η μεσαία κατηγορία (mid-range) αποτελεί το πεδίο αντιπαράθεσης όλων των κατασκευαστών, οι οποίοι συνηθίζουν να ρίχνουν στην αγορά ισχυρά μοντέλα με μία σειρά από ανεπτυγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, των οποίων όμως οι τιμές παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Οι συσκευές που τοποθετούνται σε αυτή την κατηγορία φιλοδοξούν να καλύψουν όχι μόνο τους απλούς users αλλά και τους πιο απαιτητικούς και ψαγμένους χρήστες. Η τελευταία πρόταση της Alcatel, που ακούει στο όνομα Idol 2 Mini S, όπως θα δούμε και παρακάτω δεν διεκδικεί απλώς μία θέση στον ήλιο, αλλά διαθέτει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στη μεσαία κατηγορία.

    Idol2MiniS_1

    Κομψό και ελαφρύ

    Με μία γρήγορη ματιά, το smartphone της Alcatel είναι μία όμορφη συσκευή που δεν περνάει με τίποτα απαρατήρητη, καθώς ο ιδιαίτερα κομψός και λεπτός σχεδιασμός της με τις στρογγυλοποιημένες άκρες, είναι αλήθεια ότι μας κέρδισε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Το υλικό που κυριαρχεί στο πίσω τμήμα του είναι το πλαστικό, (αν και γενικότερα προκαλεί την ψευδαίσθηση ότι η κατασκευή του έχει μία πιο μεταλλική χροιά), ενώ οι πλάγιες πλευρές διαθέτουν μία αλουμινένια επιφάνεια. Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά το Idol 2 Mini S, διαπιστώνουμε ότι στη δεξιά πλευρά βρίσκονται τα power/lock και volume buttons, ενώ στην αριστερή βρίσκουμε τις microSD και microSIM θύρες. Στο επάνω τμήμα υπάρχει το κλασικό audio jack, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει η microUSB θύρα. Το smartphone της Alcatel μπορεί να κρατηθεί με χαρακτηριστική ευκολία με το ένα χέρι, ενώ τα buttons είναι θα λέγαμε προσεκτικά τοποθετημένα. Παρόλα αυτά, η εξαιρετικά λεία πλευρική επιφάνεια μπορεί να το κάνει να γλιστρήσει από τα χέρια σας, για αυτό χρειάζεται προσοχή στο κράτημα (ειδικότερα σε περιπτώσεις που το χέρι σας είναι ιδρωμένο). Το χαρακτηριστικό βέβαια που το κάνει να ξεχωρίζει έναντι του ανταγωνισμού, είναι ότι το Idol 2 Mini S είναι εξαιρετικά ελαφρύ, καθώς με τα 116 γραμμάρια που ζυγίζει, μόλις που το αισθάνεστε στα χέρια σας.

    Idol2MiniS_3

    Idol2MiniS_5
    Τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις

    To Idol 2 Mini S, διαθέτει ένα 4.5 ιντσών IPS multitouch display, με ανάλυση 960×540 pixels. H Alcatel σε ότι αφορά την οθόνη έχει κάνει πραγματικά εξαιρετικά πολύ καλή δουλεία, καθώς η scratch-resistant οθόνη ξεχωρίζει για την ευκρίνεια, τη φωτεινότητα και την crystal clear ποιότητα της. Περνώντας στο εσωτερικό, στην καρδιά του νέου μοντέλου της Alcatel χτυπάει ένας τετραπύρηνος Snapdragon με ταχύτητα στo 1.2GHz, ο οποίος συνοδεύεται από 1GB εσωτερικής μνήμης RAM. Όπως διαπιστώσαμε, η CPU σε συνδυασμό με τη RAM βοηθούν σημαντικά το Idol 2 Mini S ώστε να μην παρουσιάζεται το παραμικρό lag στη πλοήγηση των menus και στο άνοιγμα τον διαφόρων εφαρμογών, ενώ και το multi-tasking λειτουργούσε άκρως ικανοποιητικά. Συγκρίνοντας το Idol 2 Mini S ενάντια σε άλλες συσκευές (μέσω των ειδικών benchmarks) διαπιστώσαμε ότι οι επιδόσεις του είναι πολύ κοντά με αυτές ενός Samsung Galaxy S3. Επιπλέον, με βάση τα benchmarks διαπιστώσαμε ότι το mid-range smartphone της Alcatel είχε εξαιρετικές επιδόσεις στα 3D tests, για αυτό και το Idol 2 Mini S μπορεί εύκολα να διαχειριστεί με άνεση εφαρμογές που σχετίζονται με τον τομέα του mobile gaming.

    Idol2MiniS_1_Antutu

    Όσον αφορά το λειτουργικό, το Idol 2 Mini S τρέχει το Android 4.3 (Jelly Bean). Αν και η μορφή του είναι η κλασική που βλέπουμε σε όλες τις Android συσκευές, στο User Interface έχουν προστεθεί και ορισμένες ελάχιστες πινελιές διαφορετικότητας από την Alcatel. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία το Idol 2 Mini S, μπορεί να δεχτεί και το λειτουργικό Android 4.4 (KitKat). Μία ιδιαιτέρως χρήσιμη λειτουργία που προσφέρει η συσκευή της Alcatel  έχει να κάνει με τη δυνατότητα για one-finger zoom, καθώς μπορείτε κάνοντας double tap στη συνέχεια να zoomάρετε χρησιμοποιώντας το ένα δάχτυλο. Επίσης, το mid-range smartphone της Alcatel υποστηρίζει:  Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, Α-GPS, δυνατότητες DLNA , LTE και Stereo FM δέκτη με RDS, παρέχοντας ικανοποιητικές επιλογές στον τομέα της συνδεσιμότητας. Όσον αφορά το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, αυτός ανέρχεται στα 4GB, αλλά με τη δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας MicroSD μπορείτε να φτάσετε μέχρι και τα 32GB. Σε γενικές γραμμές, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το Idol 2 Mini S δεν μας απογοήτευσε καθόλου τόσο στον τομέα των επιδόσεων, όσο και στον τομέα της ευχρηστίας.

     Κάμερα, ήχος και αυτονομία

    Όσον αφορά την κύρια κάμερα του, το Idol 2 Mini S διαθέτει αισθητήρα στα 8 MPixels και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε λήψη video υψηλής ανάλυσης στα 1080p. Ο αισθητήρας συνοδεύεται επίσης από ένα LED Flash, το οποίο βοηθάει σημαντικά στη λήψη νυχτερινών λήψεων, ενώ  επιπλέον η κάμερα του smartphone της Alcatel προσφέρει μία σειρά από χρήσιμες λειτουργίες όπως HDR, Autofocus, Panorama, geo-tagging και digital zoom. Η δευτερεύουσα κάμερα του smartphone της Alcatel διαθέτει αισθητήρα στα 2 MPixels, αποτελώντας μία λύση που θα σας καλύψει πλήρως σε περίπτωση που θέλετε να τραβήξετε selfies ή να πραγματοποιήσετε Skype calls με ενεργοποιημένη την κάμερα. Με πλήθος δυνατοτήτων και πολλές χρήσιμες λειτουργίες, η κάμερα του Idol 2 Mini S κρίνεται ως άκρως ικανοποιητική. Επιπλέον, σε ότι έχει να κάνει με τον ήχο που παράγεται από το ηχείο της συσκευής είναι αρκετά δυνατός και καθαρός, με κάποιες όμως ελαφριές παραμορφώσεις όταν ανεβάζετε την ένταση στο full. Τέλος, η αυτονομία της μπαταρίας του Idol 2 Mini S ανέρχεται στις 2000mΑh, προσφέροντας τουλάχιστον 5 ώρες γεμάτης χρήσης.

    Idol2MiniS_2

    Συμπέρασμα

    To Idol 2 Mini S της Alcatel είναι μία εξαιρετική πρόταση στη mid-range κατηγορία, η οποία άνετα μπορεί να κερδίσει τη προσοχή σας. Δεν υπάρχει ακόμη προτεινόμενη τιμή λιανικής για τη συσκευή αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα του εξωτερικού, θα τιμάται πιθανότατα περί τα €200, γεγονός που την καθιστά μία άκρως δελεαστική πρόταση, σε συνάρτηση πάντα με αυτά που το smartphone της Alcatel προσφέρει.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles