20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7”) Hands-On Review: Smartphone που… φέρνει τα πάνω-κάτω!

    To Idol 3 της Alcatel αναμφίβολα αποτέλεσε μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του MWC, καθώς η αλήθεια είναι ότι έκλεψε την παράσταση κυρίως λόγω του reversible feature της συσκευής, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη της να μπορεί να μιλήσει κανονικά, ακόμη και εάν τη γυρίσει ανάποδα! Πέραν όμως του συγκεκριμένου feature που περισσότερο μοιάζει με ένα «τέχνασμα» για να εντυπωσιάσει και έχει θα λέγαμε λιγότερη λειτουργική αξία, το OneTouch Idol 3 της Alcatel εμφανίζεται ως μία συσκευή, η οποία επιχειρεί να συνδυάσει value for money φιλοσοφία με μία σειρά όμως από χαρακτηριστικά ανώτερης ποιότητας.

    Alcatel OneTouch Idol 3  (8) B

    Πρώτες εντυπώσεις

    To Idol 3 έρχεται στην αγορά σε δύο εκδόσεις, η μία είναι η έκδοση με display 4.7 ιντσών και η άλλη είναι η πιο premium version με τις 5.5 ίντσες, η οποία μάλιστα διαθέτει και ανώτερα tech specs. Βγάζοντας το Idol 3 από τη συσκευασία του η πρώτη εντύπωση που μας άφησε είναι ότι η Alcatel εδώ δεν έχει ακολουθήσει τη λογική των φθηνών πλαστικών, παρόλο που η τιμή του εν λόγω κινητού βρίσκεται στον αστερισμό των 200 ευρώ. Το συμμετρικό design σε συνδυασμό με το μεταλλικό look μας κάνει να βγάλουμε το καπέλο στην Alcatel, η οποία αναμφίβολα κατάφερε να δημιουργήσει ένα πανέμορφο σε εξωτερική εμφάνιση smartphone. Μάλιστα, το συμμαζεμένο μέγεθος της μικρότερης version του Idol 3 καθίσταται ιδανικό για τον άνετο και ξεκούραστο χειρισμό, καθώς διαπιστώσαμε ότι χωρούσε άνετα στο χέρι μας και μπορέσαμε να το χειριστούμε άνετα.

    Alcatel OneTouch Idol 3  (1)

    To Idol 3 είναι εξαιρετικά λεπτό, καθώς το πάχος του δεν ξεπερνάει τα 7.5 χιλιοστά και οι διαστάσεις του ανέρχονται στα 134.6×65.9×7.5mm, ενώ παράλληλα διαθέτει εξαιρετικά χαμηλό βάρος (μόλις στα 110 γραμμάρια).

    Alcatel OneTouch Idol 3  (5)

    Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το Idol 3 παρατηρούμε ότι στο επάνω τμήμα υπάρχει το audio input jack, όπως επίσης και το μικρόφωνο, ενώ στο κάτω τμήμα υπάρχει ένα ακόμη μικρόφωνο (μην ξεχνάτε ότι είναι μία συσκευή με reversible feature) και η microUSB port. Σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές που συνηθίζουν να τοποθετούν τα buttons ελέγχου σε μία πλευρά (μαζί δηλαδή τα volume rockers και το power on/off button), το σχεδιαστικό team της Alcatel έχει τοποθετήσει στην αριστερή μεριά το power on/off, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται το συρταράκι για την micro-SIM (με τη συσκευή να μπορεί να δεχθεί δύο κάρτες). Χωρίς αμφιβολία, σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης το idol 3 μας άφησε πραγματικά απόλυτα ευχαριστημένους, καθώς είναι εμφανές ότι το σχεδιαστικό team της Alcatel έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά, δημιουργώντας μία premium συσκευή σε σχεδιασμό, σε μία κατηγορία που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους ποιοτικές προτάσεις.

    Alcatel OneTouch Idol 3  (4)
    Alcatel OneTouch Idol 3 (4) (Large)

    Going over and under the surface…

    Το Idol 3 προσφέρει μία οθόνη 4.7 ιντσών τεχνολογίας IPS LCD (με screen-to-body ratio που ανέρχεται στο 68.7%) και παρεχόμενη ανάλυση στα 720p (720×1280 pixels) με πυκνότητα που αγγίζει τα 312ppi. Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι το Alcatel OneTouch Idol 3 ξεχώριζε για τα πανέμορφα χρώματα, την υψηλή ευκρίνεια και για τα εξαιρετικά επίπεδα φωτεινότητας. Το display του Idol 3 αναμφίβολα είναι ότι πρέπει και διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αποτελούν το στάνταρ στην κατηγορία του.

    Alcatel OneTouch Idol 3 (3) (Large)

    Προχωρώντας στα ενδότερα της συσκευής, το Idol 3 βασίζεται σε ένα Snapdragon 410 SoC της Qualcomm, που διαθέτει 4 πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 1.2GHz, ενώ τη διαχείριση γραφικών έχει αναλάβει μία Adreno 306 GPU. Επιπλέον, το Idol 3 διαθέτει 1.5GB RAM και 16GB αποθηκευτικό χώρο. Τα παραπάνω specs σίγουρα δεν προκαλούν δέος, ωστόσο εάν κρίνουμε από την γενικότερη συμπεριφορά του κινητού της Alcatel ήταν εμφανές ότι τα έβγαζε πέρα σε απλά καθημερινά tasks που αφορούν στην πλοήγηση στο net ή στο χάζεμα στα social media. Στα 3D παιχνίδια βέβαια μην περιμένετε πολλά, καθώς φάνηκε και από το Antutu benchmark που τρέξαμε ότι η συσκευή δεν τα πήγε καλά γενικά με τις 3D εφαρμογές σημειώνοντας εξαιρετικά χαμηλά frame rates. Στα υπόλοιπα αποτελέσματα είναι εμφανές ότι το Alcatel Idol 3 προσεγγίζει τα επίπεδα του Asus ZenFone 5 και του Xiaomi Redmi Note.

    Antutu Benchmark Idol 3 1

    Όσον αφορά το OS, το Idol 3 φοράει το Android Lollipop 5.0 με την Alcatel όμως να έχει πραγματοποιήσει ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές επεμβάσεις στα menus, δίνοντας έναν πιο όμορφο και παιχνιδιάρικο τόνο. Τα menus μας φάνηκαν αρκετά αέρινα, ενώ η πλοήγηση ήταν παιχνιδάκι! Όσον αφορά την συνδεσιμότητα του, το Idol 3 υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct και hotspot, Bluetooth 4.0, GPS (με A-GPS), NFC και FM ραδιόφωνο.

    User Interface Idol 3 2 (Large) (Medium)

    Ήχος… «τούμπανο» και άριστες photos!

    Ένα από τα features του Idol 3 που σε καμία περίπτωση δε γίνεται να περάσει απαρατήρητο αφορά στον πραγματικά εξαιρετικής ποιότητας και κρυστάλλινο ήχο που πηγάζει από τα frontal stereo ηχεία του (2×2.4 watt), όπου μάλιστα ξεχωρίζουν και για την πολύ μεγάλη ένταση τους. Η συμμαχία της Alcatel με την JBL δημιούργησε ένα εκπληκτικής ποιότητας ακουστικό αποτέλεσμα που σπάνια συναντάς σε mobile συσκευές, όπου τα περισσότερα ηχεία παίζουν απλώς «διακοσμητικό» ρόλο. Εδώ, στην περίπτωση του Idol 3, το ακουστικό αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι θα ξετρελάνει τους φίλους του ποιοτικού ήχου και θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

    Alcatel OneTouch Idol 3  (9)

    Στον ίδιο δρόμο της ποιότητας όμως βαδίζουν και τα camera features του smartphone της Alcatel, καθώς o σένσορας των 13 MPixel που συνοδεύεται από LED flash προσφέρει ανώτερη ποιότητα στα 4128×3096 pixels, όπως επίσης δυνατότητες autofocus και LED flash, αλλά και Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama και HDR. Από το Idol 3 δε λείπει και η δυνατότητα για video recording με το Idol 3 να τραβάει αξιοπρεπές video στα 1080p με 30 fps.

    Alcatel OneTouch Idol 3  (6)

    Φυσικά και οι λάτρεις των selfie φωτογραφήσεων δεν θα απογοητευτούν, καθώς η συσκευή της Alcatel προσφέρει ποιότητα στα 5 MP. Ένα δείγμα των φωτογραφικών δυνατοτήτων του Alcatel OneTouch Idol 3 μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν (οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και συννεφιάς και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό)…

    Idol 3 Photo Test A (Large)
    Idol 3 Photo Test B (Large)
    Idol 3 Photo Test C (Large)

    Design that matters!

    Πανέμορφο, με ήχο που κυριολεκτικά τα σπάει και σχεδιασμό που σίγουρα θα το κάνει να το λατρέψουν οι μικρότερες ηλικίες και ο γυναικείος πληθυσμός, το Idol 3 της Alcatel καταφέρνει να βρει μία χρυσή τομή όπου χωρίς να απαιτεί ένα σκασμό χρήματα από τον υποψήφιο αγοραστή του (αν και ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί η τιμή του υπολογίζεται ότι θα βρίσκεται κοντά στα 200 ευρώ), προσφέρει αρκετές «unique» δυνατότητες που του δίνουν τη δυνατότητα να ξεχωρίσει από το ανταγωνισμό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    12 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles