18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Alcatel Onetouch Pixi 3 Tablet (8) 3G Hands-on Review: Η έξυπνη κίνηση!

    Η Alcatel είναι μία εταιρεία που εδώ και χρόνια έχει συνδεθεί με την κυκλοφορία προϊόντων που ξεχωρίζουν για την budgetfriendly προσέγγιση τους και το Onetouch Pixi 3 tablet επιβεβαιώνει την έντονη παρουσία της Alcatel στο συγκεκριμένο τομέα της αγοράς. Το Alcatel Onetouch Pixi 3 tablet ουσιαστικά πρόκειται για μία entry-level οικονομική πρόταση που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών που ελκύονται περισσότερο από τις low-end προτάσεις…

    Onetouch Pixi 3 (01)

    Tech specs και εντυπώσεις!

    Πιάνοντας το 8ινστό tablet της Alcatel στα χέρια μας μπορέσαμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή, που το υλικό κατασκευής που κυριαρχεί είναι το πλαστικό (εννοείται ότι δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό στη συγκεκριμένη κατηγορία). Τα πλήκτρα ελέγχου είναι προσεκτικά τοποθετημένα και βοηθούν έτσι στην εύκολη πλοήγηση, ενώ το μέγεθος της συσκευής βοηθάει στην άνετη πλοήγηση.

    Onetouch Pixi 3 (7)

    Onetouch Pixi 3 (4)

    Το Pixi 3 βασίζεται σε μία 8αρά TFT οθόνη (με resolution 800×1280 pixels) που χαρίζει ευκρίνεια και πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητας.  Στο εσωτερικό του, υπάρχει ένα dual-core SoC της MediaTek χρονισμένο στα 1.3GHz που σε συνδυασμό με το 1GB μνήμης RAM δεν τα πηγαίνει άσχημα στις απλές καθημερινές basic λειτουργίες που μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο χρήστης. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν θα πρέπει να πουσάρετε πολύ την διπύρηνη CPU γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ο ασθμαίνων επεξεργαστής του tablet της Alcatel να μην καταφέρει να σηκώσει το βάρος του απαιτητικού multitasking. Παρόλα αυτά, το Onetouch Pixi 3 είναι βέβαιο ότι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στις περισσότερες περιπτώσεις!

    Onetouch Pixi 3 (6)

    To Onetouch Pixi 3 αν και διαθέτει μόλις 4GB αποθηκευτικού χώρου, αυτό δεν θα πρέπει να ανησυχήσει τους users, καθώς η microSD θύρα που διαθέτει αναμένεται να λύσει πολλά από τα προβλήματα της χωρητικότητας. Όσον αφορά, το λειτουργικό του, το 8άρι της Alcatel βασίζεται στη νεότερη έκδοση του Android KitKat 4.4, ακολουθώντας έτσι το «στάνταρ» των περισσοτέρων συσκευών. Το Android 4.4 που φέρει το Pixi 3 tablet εξασφαλίζει σταθερότητα, ενώ το καλύτερο είναι ότι δεν παρατηρήσαμε lag στο άνοιγμα των εφαρμογών και στην πλοήγηση στο net.

    Onetouch Pixi 3 (2)

    Εκτός από τα παραπάνω, το 8άρι της Alcatel υποστηρίζει 3G που σημαίνει ότι μπορείτε να το πάρετε μαζί σας παντού και παράλληλα προσφέρει ασύρματη σύνδεση σε δίκτυο μέσω WiFi (802.11 b/g,/n), και σύνδεση με άλλες συσκευές μέσω της τεχνολογίας Bluetooth 4.0, ενώ δεν λείπει και η υποστήριξη AGPS για πλοήγηση σε χάρτες. Επίσης, από το low-end tablet της Alcatel δεν λείπουν και οι φωτογραφικές ικανότητες, με το Pixi 3 να διαθέτει μία κύρια κάμερα με 2MP και μία μπροστινή selfie-video cam με typical VGA ανάλυση! Τέλος, το Alcatel Onetouch Pixi 3 tablet διαθέτει μπαταρία που διαθέτει χωρητικότητα στα 3240mAh το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεχάσετε για πολύ καιρό τον φορτιστή σας στο… συρτάρι!

    Onetouch Pixi 3 (5)

    Μία καλή «αφετηρία»!

    Το Alcatel Onetouch Pixi 3 είναι ένα 8ιντσό 3G tablet, το οποίο κλείνει το μάτι στους users, οι οποίοι ναι μεν θέλουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους στους τομείς της mobile ενημέρωσης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, αλλά χωρίς δαπανήσουν μία μικρή περιουσία για να το αποκτήσουν. Σίγουρα μπορεί να μην διαθέτει αστρονομικά tech specs που θα τρελάνουν τα νούμερα του Antutu Benchmark, ωστόσο εάν ανήκετε στους users που θέλουν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον κόσμο της mobile τεχνολογίας, το Pixi 3 (με τιμή στα 109 ευρώ) είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles